Política · 18 de Setembre de 2008. 19:53h.

Els jutges compren banderes espanyoles per als tribunals bascos

López Tena veu una "possible malversació de cabals públics"

Els jutges compren banderes espanyoles per als tribunals bascos

Una bandera basca, al costat d'una espanyola

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat iniciar els tràmits per a l'adquisició dels mastelers i banderes espanyoles sol·licitades pel Tribunal Superior de Justícia Basc perquè siguin col·locades als edificis judicials d'aquesta comunitat, en compliment de la llei de banderes. Segons ha informat el portaveu de CGPJ, Enrique López, la decisió es va prendre en l'última sessió plenària del Consell, a proposta del vocal de la majoria conservadora Juan Pablo González en relació amb el compliment d'aquesta llei.

La llei de banderes és una norma de 1981 que es refereix als usos de l'ensenya espanyola i imposa que "en les comunitats autònomes, amb estatuts que reconeguin una bandera pròpia, aquesta s'utilitzarà juntament amb la bandera d'Espanya en tots els edificis públics civils".

El ple ha acordat ordenar a la comissió ressupostària que iniciï els tràmits per a l'adquisició dels mastelers i banderes, el que comporta, entre altres qüestions, l'elaboració d'un expedient de despeses.

Un dels vocals que ha votat en contra, Alfons López Tena, ha emès un vot particular al qual indica que els vocals de la majoria i el seu president, Francisco José Hernando, conclouen el seu mandat "incorrent en la il·legalitat d'adquirir béns sense tràmit administratiu algun, sense quantificar ni el seu nombre ni el seu cost i sense informe d'intervenció".

"La possible malversació de cabals públics que aquest acord incorre és el colofó d'una institució usurpada per una majoria al servei d'interessos polítics de partit i al marge de tota legalitat", conclou el vot particular de López Tena, nomenat a proposta de CiU.

El passat 15 de febrer la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia Basc va decidir dirigir-se al CGPJ perquè adoptés de manera urgent les mesures oportunes per a fer complir al departament basc de Justícia la legislació sobre la col·locació de banderes.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Núria, Reus, 19/09/2008 - 14:09

Gràcies a aquesta mesura s'acabaran els col·lapses als jutjats. Quna pena d'Estat! Només hi ha calés pel que volen. Entre "rojigualdas" i sous indeguts a les "infantas" estem ben posats.

#14 Carles Puyol, Catalonia is not Spain, 19/09/2008 - 13:22

L'estat espanyol cumpleix les lleis quan li convé. Ja ho sabem. N'hi ha un munt de casos. El més recent l'estatut. Poques vergonyes.

#13 Walzer, BCN, 19/09/2008 - 09:40

Sr. Tena: centrar la seva crítica en la malversació del que poden costar unes banderes no té cap sentit. No sé, sempre l' he tingut per un nacionalista amb seny, però últimament està perdent l' oremus i la credibilitat. Aquest senyor estava al CGPJ?

#12 ccc, bcn, 19/09/2008 - 08:12

citan a un dirigent d'erc, crec q va ser el sr Rovira, les lleis están per cumplirles. És preocupant q un membre del CGPJ no ho cregui,

#11 Tori, BCN, 19/09/2008 - 00:01

Como son los españolistas, no dudan en gastar dinero público en chorradas nazionaloides.