Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2020. 10:46h.

Els jutges també han sentenciat a favor dels independentistes

Resolucions a favor del procés desmenteixen la polítització de la justícia

Els jutges també han sentenciat a favor dels independentistes

El president del TSJC, durant una compareixença al Parlament

Tot i que des de l'independentisme s'ha denunciat sempre la "politització de la justícia" espanyola, li cert és que són nombroses les sentències judicials que els han donat la raó. L'última, el passat 25 de febrer, quan el TSJC va fallar a favor del president Torra -un dels que més s'ha queixat d'aquesta "politització" - i va rebutjar la querella del PP per usurpació de funcions.

A més, el Tribunal Suprem també li va donar la raó a Torra dies enrere quan va dictar que la competència per retirar-li la credencial de diputat la té el Parlament de Catalunya i no la Junta Electoral. La justícia espanyola, d'altra banda, també va permetre a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín ser candidat a les eleccions europees.

Un altre cas en què la justícia espanyola ha donat la raó a l'independentisme es va produir quan, al juny de 2017, el TSJC va rebutjar paralitzar l'activitat de les delegacions de la Generalitat a Alemanya, Suïssa i el Regne Unit, com va sol·licitar el govern espanyol.

El setembre de 2018, el TSJC va arxivar la causa oberta a l'exconseller de Presidència Jordi Turull, arran d'una querella de la Fiscalia que l'acusava d'un delicte d'insolvència punible per cedir part del seu patrimoni a la seva esposa mesos abans de l'1- O.

També es van veure beneficiats per la justícia, que va decidir absoldre'ls el setembre de 2019, els regidors de l'ajuntament de Badalona acusats de desobediència per haver obert el consistori durant el 12 d'octubre del 2016.

Al març de 2019, el TSJC va confirmar la inadmissió d'una querella de Vox contra el president de Parlament, Roger Torrent, per presumpta prevaricació i desobediència per sotmetre a votació en el ple de el 2 d'octubre de 2018 un dictamen sobre la suspensió de diputats independentistes ordenada pel Tribunal Suprem (TS).

El mateix Oriol Junqueras també va comptar amb el suport de la justícia, al març de 2015, quan el TSJC va rebutjar una querella de Manos Limpias que l'acusava de beneficiar suposadament des de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) a una empresa en la qual treballava el seu germà.

Fora de l'àmbit de la política, el passat 7 de febrer l'humorista Toni Albà va quedar absolt de les acusacions d'injúries contra la magistrada Carmen Lamela, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. El 2014, l'Audiència Nacional va arxivar la denúncia contra la presentadora Bibiana Ballbé i a l'escriptor Jair Domínguez per simular en un programa de Canal 33 que es disparava contra el Rei Joan Carles.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Emilio, Bcn, 27/02/2020 - 12:31

¿Quién nombra los componentes de los altos tribunales? El Consejo General del Poder Judicial. Y ¿quién nombra a éste?
PP y PSOE. ¿Nombrarían nunca a un catalanista? Jamás, siempre a nacionalistas españoles. La politización de la Justicia es un hecho. Un ejemplo de hoy mismo: ¿Habeis visto esto de la JEC y C's? Pues eso.

#2.1 ElBarselono, TARRASA, 27/02/2020 - 12:41

No es necesario, con tremendas concesiones al ceder a vuestros miserables e inhumanos chantajes os basta.

#2.2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 27/02/2020 - 15:48

Como es costumbre entre la borregada amarilla, Ud. se limita a mugir mantras cuya falsedad tiene fácil demostración: Por ir a dos de los más conocidos, ¿sabe qué partido político puso como Vocal al conocido delincuente Lluís Pascual Estevill? ¿Y cuál puso a Alfons "Espanyaensroba" López Tena? Pues entérese antes de quedar como un ignorante.

#1 ElBarselono, TARRASA, 27/02/2020 - 11:34

Ha entrado el chorizaco y expoliador de catalanes Pujol en la cárcel?? Cuanto tiempo estuvieron en prisión los protagonistas de Terra Lliure después de asesinar a Don Bultaco y al alcalde de BCN?? De los '100 años' que tenían que cumplir els porcs pulitics, cuanto han tardado en volver a estar en la calle?? No hay más preguntas