Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2018. 12:39h.

Els lletrats del Parlament aturen el rellotge de la investidura

Al·leguen que el ple no s'ha celebrat per la decisió d'un "òrgan extern" a la cambra

Els lletrats del Parlament aturen el rellotge de la investidura

El president del Parlament, Roger Torrent

Els lletrats del Parlament han fet públic l'informe en què consideren que el calendari no ha començat a córrer després de l'ajornament del ple d'investidura, ja que consideren que no s'ha celebrat per la decisió d'un "òrgan extern" a la cambra.

Així, consideren que fins que el Tribunal Constitucional no resolgui sobre l'admissió a tràmit del recurs del Govern espanyol contra la investidura, el termini dels dos mesos cap a les eleccions no poden començar a córrer.

Si el TC admet el recurs, els lletrats sí que apunten vies de desbloqueig: faculten tant al president del Parlament com als grups parlamentaris a fer un "acte equivalent" a una investidura fallida perquè comenci a comptar el termini dels dos mesos fins a la convocatòria automàtica de les eleccions.

Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/02/2018 - 21:46

El nuevo invento del Dr. Bacterio, el Atemporizador Parlamentario: hace que un holograma parezca vivo cundo sólo es eso, un holograma. El único efecto secundario es que puede poner en marcha el reloj de Estremera..

#9 Alejandro, Barcelona, 09/02/2018 - 17:06

Y ¿Hasta cuándo nos van a tener esperando que Catalunya se ponga a funcionar? Sería bueno que se leyeran estos versos de S. Espriu
SEFARAD
A vegades és necessari i forçós
que un home mori per un poble,
però mai no ha de morir tot un poble
per un home sol:

#8 Records Guiness nostrats, Capetown del Llobregat, 09/02/2018 - 16:40

Potser encara no ens hem plantejat l'enorme quantitat de personatges incrustats en estaments, consells, delegacions, agrupacions de lletrats, assessors, etc, que estem pagant per no fotre absolutament res de profit. Millor que no ho fem, segurament ens quedaríem garratibats.

#7 El Sifoner, La Barrassota con Tabarnia, 09/02/2018 - 15:30

Una pregunta, ¿es bueno eso del reloj parado, para la CCAA catalana?

#6 Marcel-li, Barcelona, 09/02/2018 - 14:43

Aquest noi que han posat a la presidencia a hores d'ara ja es deu arrepentir d'haver acceptat el càrrec perque con alcaldet del seu poble estava mes tranquil...pero naturalment la vanitat d'aquest personal que ens ha caigut a sobre, no te limits...i tenir xofer, secretaria i una cort que li fan el gara-gara ho supera tot...