Publicitat
Política · 7 d'Abril de 2016. 15:03h.

Els lletrats del Parlament es curen en salut

Creuen que Junts pel Sí i la CUP poden comprometre el "deure" d'obeir el TC

Els lletrats del Parlament es curen en salut

Antoni Bayona, en una foto d'arxiu

Els lletrats del Parlament consideren que la moció de la CUP i Junts pel Sí que demana a la cambra reafirmar-se en la resolució independentista del 2015 anul·lada pel Tribunal Constitucional podria comprometre "el deure" de la cambra de complir les sentències d'aquest tribunal.

El lletrat major Antoni Bayona ha citat l'informe del 15 de desembre per recordar a la Mesa que si “s’aprova el text de la moció amb el redactat presentat o semblant es pot veure compromès el deure de compliment de la sentència del Tribunal Constitucional dictada amb relació a la resolució 1/XI”.

L'acta evidencia que Junts pel Sí ha decidit tramitar la moció de la CUP sabent que els lletrats opinaven que "si s'aprova el text de la moció amb la redacció presentada o semblant es pot veure compromès el deure de compliment de la sentència del TC".

Bayona, en efecte, va presentar un document que alertava que "la sentència del Tribunal Constitucional comporta l'obligació que el Parlament la compleixi".

"Després de la sentència és possible que aquestes vies legals -recurs o impugnació- siguin utilitzades per l'Estat contra qualsevol decisió del Parlament que tingui relació directa amb la resolució, especialment en relació amb les lleis del procés constituent, d'hisenda i de seguretat social que s'anuncien a la resolució", afegia.

"Els efectes de la sentència afecten qualsevol resolució del Parlament que insisteixin en la promoció i concreció del projecte polític de creació d'un Estat independent al marge de la reforma constitucional”, concloïa.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 angelito, barcelona, 07/04/2016 - 19:13

En un país serio, ya habría habido consecuencias hace tiempo. Pero aquí estamos ocupados a tiempo completo con la astracanada de zetapé2, Albertito y el coletas.

#2 BEJOTA, BCN, 07/04/2016 - 16:06

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".