Publicitat
Política · 28 de Desembre de 2016. 17:36h.

Els lletrats del Parlament es curen en salut

Avisen de "l'obligació de complir" les resolucions del Constitucional

Els lletrats del Parlament es curen en salut

Carme Forcadell, amb Lluís M. Corominas, en una foto d'arxiu

Els lletrats del Parlament avisen que la disposició addicional 31 del Pressupost per garantir els recursos necessaris per al referèndum pot tenir “connexió i una línia de continuïtat” amb les resolucions suspeses del debat de política general sobre el referèndum unilateral. Així ho fan constar en una nota afegida en cursiva al document del Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) que recull les 2.413 esmenes presentades pels grups al projecte de pressupost del 2017.

Els lletrats demanen “tenir present” els pronunciaments del Tribunal Constitucional espanyol en el debat pressupostari en comissió. A més, indiquen que els membres de la mesa han estat advertits d’aquest fet i que consideren que les resolucions de l’alt tribunal espanyol no són “rellevants” per a la tramitació dels comptes públics.

En l’apartat relatiu a la disposició 31a de l’articulat dels comptes públics, els lletrats hi han afegit una nota per avisar que poden tenir una “connexió i línia de continuïtat” amb les resolucions pactades entre Junts pel Sí i la CUP sobre el referèndum unilateral i suspeses pel TC i destaquen que "l’article 87.1 de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional imposa a tots els poders públics l’obligació de complir-ne les resolucions".

En concret, la disposició addicional 31 estableix que “el govern, dins de les disponibilitats pressupostàries per a 2017, ha d’habilitar les partides per a garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya, en el marc de la legislació vigent, en el moment de la seva convocatòria”.

En el seu escrit, el lletrat manifesta “la necessitat de tenir presents, durant el debat i la votació en la comissió d’Economia i Hisenda” les suspensions del Tribunal Constitucional.

Finalment, la nota destaca que “els membres de la Mesa, assabentats de l’advertiment, fan constar que consideren que les resolucions esmentades del Tribunal Constitucional no són rellevants per a la tramitació del Pressupost”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pere i mandinga, Barcelona, 30/12/2016 - 13:08

Deberian vestir unos cuantos guardias civiles de grises y, darles gusto a esta pandilla de poder correr delante, porque oye... eso es curriculum. La lástima es que si retrasa ya no podran debido a la artrosis.

#7 Carlos Gomez, Los amigos de la Rahola no son mis amigos, 28/12/2016 - 20:49

Perque volen lletrats tenint a la nostre Carme ?

#7.1 Merceditas, Barcelona, 29/12/2016 - 08:00

La Carme, Carmen a secas en castellano, la que queráis vosotras y vosotros, nunca ganará a Maribel por su nivel, a pesar de que esta última era efepera (FPera) e impartía estudios no universitarios sin CAP postobligatorios.

#6 Alejandro, Barcelona, 28/12/2016 - 20:04

Qué valientes, y cuantos coj. le echan ; lo malo es que luego cuando la policía o los mossos vienen a por ellos.... los cataplines se les caen al suelo.

#5 Pepet, Sabadell, 28/12/2016 - 18:59

Fins ara poc cas han fet als lletrats del Parlament; a veure si aquesta vegada ho tenen en compte; tot plegat sembla un joc de adolescents!

#4 Marta2, Cornella, 28/12/2016 - 18:33

Quina raó que tenen.

Els advertiments dels lletrats han de ser mes clars, per exemple : "si seguis así os va a caer un puro de coj.... " o "el T.C. te dará tal hostia que tu dentista se va a poder comprar un Lamborghini ".

Perque está vist que amb bones paraules no funciona.