Política · 22 de Març de 2017. 12:20h.

Els lletrats del Parlament es curen en salut

Advertexien d'una altra querella si es vota l'esmena del referèndum

Els lletrats del Parlament es curen en salut

Carme Forcadell

Els lletrats del Parlament han enviat una nota a la taula per advertir-los que votar les esmenes als pressupostos de la CUP, JXSí i CSQP que fan referència al referèndum podrien contravenir les resolucions del Tribunal Constitucional i obrir un nou procés penal als seus membres.

El secretari general i el lletrat major han advertit que "la votació de la disposició addicional 31 del Projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2017 amb el text que consta el dictamen de la comissió, així com en l'esmena del grup parlamentari de la CUP a aquesta disposició, estan afectades per la declaració de nul·litat que estableix l'apartat primer de la interlocutòria 24/2017 de 14 de febrer, del Tribunal Constitucional".

"Considerem -remarquen- que la votació i l'eventual aprovació de la disposició addicional o l'esmena esmentades comportaria ignorar l'advertiment que es fa a l'apartat segon de la interlocutòria respecte al deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa jurídica que directament o indirecta contravingui la declaració de nul·litat, amb les responsabilitats que es derivarien en cas de no atendre aquest deure".

"Aquesta situació no s'evitaria amb l'eventual aprovació de l'esmena d'addició del grup parlamentari de JxSí, atès que aquesta manté el text de la disposició addicional 31. Com tampoc s'evitaria amb l'aprovació de l'esmena del grup parlamentari CSQP si el resultat de la votació la convertís en una addició al text de la disposició addicional", conclou.

Després de l'avís, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha donat cinc minuts als grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP perquè puguin analitzar la nota i si ho tiren endavant. Ciutadans, el PP i el PSC han demanat que es reunís la Mesa, però Forcadell ho ha rebutjat recordant que estan en el ple i que la nota ha arribat quan el ple estava reunit i ha afegit que la mesa només es reuniria per "reinterpretar el reglament" o per reorganitzar el debat.

(Seguirà ampliació)

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Pepe, Alacant, 22/03/2017 - 19:57

La proclamación de independencia bajo una legalidad imaginaria, es enfrentarse a cara de perro al estado español, o se atreven y a ver que pasa, o que paren de una vez esta ópera bufa.

#8 0105, bcn, 22/03/2017 - 18:52

IMPRESENTABLE ROMEVA, llama FALANGISTAS en el Parlament a los catalanes no independentistas k asistieron a la manifestacion pacifica de SCC

#7 zeppelin74, bcn, 22/03/2017 - 15:02

Correu correu,heu de tapar la corrupció de Jx4%.Que no siguin comdemnats a la nova República bananera!

#6 Jordi, Barcelona, 22/03/2017 - 14:45

Si la Presidenta del Parlament no fa cas a l'ordenament jurídc com vol que cap diputat l'acati com a Presidenta?

#5 catafracto, Barcelona, 22/03/2017 - 13:43

No hay problema.
La culpa será de los voluntarios.