Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2016. 16:44h.

Els lletrats del Parlament no veuen clar una ponència conjunta per a la 'desconnexió'

L'informe jurídic recorda que només dos grups hi estan a favor

Els lletrats del Parlament no veuen clar una ponència conjunta per a la 'desconnexió'

Reunió de la Mesa del Parlament

Els lletrats del Parlament han posat en dubte la “viabilitat” de la ponència conjunta proposada per Junts pe Sí i la CUP per crear les lleis de desconnexió de l’Estat. Els lletrats constaten que només dos grups proposen la seva constitució mentre els altres quatre s’oposen. En l’informe, s’afirma que la creació “pot generar com a efecte addicional que els grups parlamentaris que s’hi han oposat hagin d’assumir una participació activa en l’elaboració d’un text normatiu en contra dels seus legítims interessos polítics, obligació que el Reglament no els imposa”.

Els lletrats afirmen que crear una ponència conjunta sense el suport de la majoria de grups pot ser un “acte arbitrari”  segons l’article 9.3 de la Constitució. A més recomanen a Junts pel Sí i la CUP a utilitzar altres fórmules com un projecte o una proposició de llei.

L’informe no és vinculant. En el text, de 13 pàgines també s’argumenta que la "lògica" de l'article 126 del reglament porta a considerar que la posició dels diversos grups ha de ser "determinant”. Ho avalen perquè asseguren que el procediment de ponència "té com a objectiu crear una base de treball conjunta, que òbviament no es pot donar si quatre de sis grups no accepten aquesta ponència".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#24 nedland, Roses, 16/02/2016 - 23:22

Indepes algu m ho pot explicar?........ara venen uns i us diuen la realitat de les coses...pero qui aposta que dema sortira el turull de torn a matissar el tema jajaja i tot seguit contractem altre carrec de confiança....

#23 Carlos Gomez, Bcn, 16/02/2016 - 21:00

Pero no havien desconectat ja ?
Pero quantes vegades mes haura de proclamar la independencia la senora Forcadell ?
Que deixin sueltos una estona al Santiago Espot, al Sala I Martin i al Colomines i ja veuran que rapid ho arreclan tot.
Sortirem disparats. Ni UDEF´s ni osties.

#22 Kropotkin, Vc, 16/02/2016 - 19:57

Jua, jua, jua,... Me meo...

#21 rafa, Lleida, 16/02/2016 - 19:51

Pero que pasa que ni se preocupan si legal o no, ellos a saco como si no exitiera nadie mas.

#20 Observador, Girona, 16/02/2016 - 18:59

Com pot ser que no vegin clar un invent de l'astut Mas i de tots els seus llepaculs/vividors del Catn (o com es digui el xiringuito)?