Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2018. 13:00h.

Els lletrats desaconsellen la querella

Ciutadans i PP adverteixen Torrent que pot incórrer en malversació de fons

Els lletrats desaconsellen la querella

La Mesa del Parlament, amb majoria sobiranista, ha decidit tirar endavant la querella per prevaricació contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena malgrat que els lletrats de la cambra catalanba l'han desaconsellat. 

Així ho han explicat els portaveus de Ciutadans i PPC durant una compareixença posterior a la reunió de la Mesa i han advertit el president del Parlament, Roger Torrent, que podria incórrer en un delicte de malversació de fons públics per la querella contra Llarena arran del veto a la investidura de Jordi Sànchez.

La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha manifestat que ha anunciat que "presentarem una reconsideració d'aquesta actuació". "Espero que s'ho pensin abans de destinar diners públics a fer aquesta querella", ha advertit.

Arrimadas ha alertat que "pevisarem fins l'últim document" per veure si hi ha malversació de fons públics i ha demanat a Torren que "comenci a fer de president del Parlament i deixi de ser advocat de Puigdemont o de Sànchez".

El portaveu parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, ha dit que Torrent que podria "incórrer en un delicte de malversació de fons públics, perquè fan servir diners per interessos particulars". "Hem demanat a Junts per Catalunya que si considera que s'estan atacant els drets dels diputats, iniciï les iniciatives que consideri oportunes".

"Les forces polítiques separatistes han imposat una decisió també contra el criteri dels lletrats de la cambra. Com que no és la primera vegada que es pronuncien en contra d'ells, reivindiquem el paper d'aquests professionals, que no estan aquí per passar un calvari", ha recalcat el diputat popular.

"L'acció penal ha de ser el darrer pas i no el primer han suggerit els lletrats, que també han avisat que no són especialistes en dret penal, però aquesta petició ha estat rebutjada. Els lletrats també han deduït que el bé jurídic a protegir no és el Parlament en el seu conjunt, sinó uns diputats i un grup polític", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 13/04/2018 - 21:10

Ja se sap en que es transformen tots aquests pit i collons televisius quan estan devant dels jutges.

#16 Frank, Madrid, 13/04/2018 - 19:12

El secretario general del partido de ultraderecha Vox, Ortega Smith, asegura que los fusilamientos franquistas se hicieron "con amor". Lo ha dicho en un vídeo grabado desde el pueblo de Callosa, en el País Valencià, un municipio que se ha hecho popular a raíz de la retirada de una cruz franquista en aplicación de la ley de Memoria Histórica.

#15 Frank, Madrid, 13/04/2018 - 19:05

representantes ni instituciones políticas sobre un problema solucionable. El Gobierno rechazó la política. Posteriormente, sustituyó el diálogo por la intervención de las cuentas y de la Autonomía (el 155) y la aplicación del Código Penal, una dinámica que fatalmente conduce a la politización y la instrumentalización de la Justicia.

#14 Frank, Madrid, 13/04/2018 - 19:04

La invocación del delito de rebelión es la culminación de otro proceso: la respuesta gubernamental al Procés. Esa respuesta, a pesar de lo narrado por los medios públicos y concertados afines al Gobierno, no ha sido ordenada ni eficaz, y no ha respondido a un criterio democrático. Se inició con una no-respuesta. El Gobierno no quiso hablar con

#12 Alejandro, Barcelona, 13/04/2018 - 17:27

Yo no sé para qué leches pagamos a los letrados del Parlament si los procesistas NO siguen ni una de sus indicaciones, si no hacen caso de sus consejos ni sus advertencias.En una palabra: Por muchas cosas que los letrados les desaconsejen, ellos, los políticos indepens van hacer lo que les salga de los coj.