Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2010. 18:00h.

Els lliberals europeus reconeixen que Catalunya és una nació

Veuen la manifestació com "l'expressió més gran per al dret a l'autodeterminació d'Europa"

Els lliberals europeus reconeixen que Catalunya és una nació

Marc Guerrero i Emil Kirjas, en una reunió recent

El secretari general de la família liberal -la federació mundial de partits liberals-, el macedoni Emil Kirjas, considera que “no té sentit” que el Tribunal Constitucional tombés l'Estatut de Catalunya que es va aprovar en referèndum.

“La família Liberal dona ple suport a l'existència de la nació catalana i la necessitat que el català sigui reconegut". Per això, Kirjas celebra que més d'un milió de persones sortissin al carrer per reivindicar els seus drets el 10 de juliol. “Durant més de dues dècades, aquesta ha estat l'expressió més gran per al dret a l'autodeterminació d'Europa, i m'atreviria a dir de tot el món”, ha dit.

El secretari general de la federació mundial de partits liberals, organització de la qual forma part Convergència Democràtica de Catalunya i que ocupa la vicepresidència del Partit Liberal Demòcrata Europeu amb el membre del Comitè Executiu de CDC, Marc Guerrero; ha demanat als partits catalans i de l'estat espanyol que prenguin les seves responsabilitats per aconseguir que es compleixi la voluntat del poble de Catalunya.

“Donarem el nostre suport als nostres companys catalans al Parlament Europeu, a la Comissió Europea i allà on faci falta”, ha dit Kirjas, qui considera “alarmant” el fet que el TC hagi retallat un Estatut. El liberal, meravellat per la multitud de persones que va manifestar-se al passeig de Gràcia el 10 de juliol, troba lloable que el poble de Catalunya sortís al carrer per “demanar respecte”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 ANTON, san jose, 03/08/2010 - 03:37

TC.....A ACATAR
MILLON Y MEDIO.....SON POCOS
T I J......KOSOVO NO ES CATALUNYA
14 DIPUTADOS INGLESES....LOCOS
ILP TOROS.... POLITICA ANTI ESPAÑOLA
LIBERALES EUROPEOS...RIDICULOS

SIGAN ASI IGUAL NO LE DA TIEMPO A DARSE CUENTA DE LO QUE SE LES VIENE ENCIMA

#9 Oscar, BCN, 02/08/2010 - 23:47

Y esto lo dice una agrupación de partidos con un "enorme" número de votantes, no hace falta más que ver quienes la componen y ver si nos suena alguno de ellos:

http://es.wikipedia.org/wiki/Internacional_Liberal

#8 Fran, Llinars, 02/08/2010 - 14:13

Lo d sempre.Q algun els hi expliqui q comtant q van ser 1 mil-lio,els altres 6 q son?Apart,van ser els"liberals"els q van lluitar contra el foralisme catala,foralisme defensat pel carlisme q ja sabem quina bandera portaven i x qui lluitaven.

#7 Fracisco 1º El Dislèxico, bcn, 02/08/2010 - 13:51

Francisico, no se escriben MARAVELLEN sinio MERAVELLEN mira qué amor tienes a tu català que se te deslizan manlleus del castellá si ésta es tu lengua materna tu madre debía padecer dislexia

#6 Francisco ¿cómo firmaba Colón?, bcn, 02/08/2010 - 13:48

Francisco, no queremos consideración ni nada que venga de vosotros los del 3%, queremos seguir siendo España. Si no te gusta te exilias pero no impongas tu parecer de 1 de cada 4 a los 3 restantes