Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2011. 12:20h.

Els marroquins podran votar a les municipals

Trinidad Jiménez ho considera "un pas extraordinàriament important"

Els marroquins podran votar a les municipals

Pacte entre Espanya i el Marroc

La ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ha assegurat que els ciutadans de nacionalitat marroquina podran votar a les municipals a Espanya, atès que la nova Constitució del Marroc ja permet als estrangers votar en les seves eleccions locals.

Jiménez s'ha mostrat oberta al fet que "tant els marroquins puguin votar a Espanya com els espanyols al Marroc", ja que assegura que la possibilitat que els estrangers votin a les municipals està subordinada a Espanya a relacions "basades en la reciprocitat".

"Anem a signar els convenis i a realitzar les qüestions oportunes per a això", ha detallat la ministra d'Afers Exteriors, que participa a Barcelona en el VI Fòrum Espanya-Xina.

La ministra també ha reiterat la seva "valoració molt positiva" del referèndum marroquí de divendres passat dia 1 de juliol sobre la reforma constitucional i ha felicitat el país per "l'alt grau d'aprovació que ha tingut".

Jiménez ha sentenciat que "és un pas extraordinàriament important en el procés de democratització i estabilitat política, i es converteix en el país d'avantguarda i en un exemple per als països del Magrib i del Mediterrani".

El 'sí' massiu donat pels marroquins a la reforma de la Constitució del seu país obre la porta a que en el futur puguin votar en les eleccions municipals més de 500.000 marroquins residents a Espanya, però abans el Parlament hauria de donar el vistiplau al conveni de reciprocitat necessari.

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#54 angel, cardedol., 08/07/2011 - 23:59

sabeu que m´agradaria en un futur proper? que el president de la Generalitat governi un partit musulmà, a veure si els d´esquerres i els amics dels musulmans reacionen perque ho eviti. si governa doncs adèu catalunya molt abans de adeu espanya. espero que m´equivoqui.

#53 angel, cardedol, 08/07/2011 - 23:55

aqui hi veig alguns d´hipòcrites (amb perdò) els que critiquen en contra dels musulmans, per què no voteu al PxC? jo no amago, estic en contra i voto a Anglada per endereçar el Catalunya lliure de musulmans.

#52 Bacus, Sort, 07/07/2011 - 09:33

Recordeu: "estem governats per delinqüents". A.O.

#51 Patufillo, Sant Sebastià Màrtir, 06/07/2011 - 00:28

"abans el Parlament hauria de donar el vistiplau al conveni de reciprocitat necessari": donç pedrem bona nota del que votin els de CiU (sobretot) i PP... per a tenir-ho en compte... Dels altres, (P$CZOE, ERMamellaCatalana, ICBitlletsVerds ja ni cal parlar-ne, lo que mande el jefe zp.

#50 el azote de los necios, Barcelona, España, 06/07/2011 - 00:07

1. los musulmanes estuvieron 7 siglos sólo en Granada, en la mayoría de España no llegó a 3.2. Todos los musulmanes fueron expulsados en el año 1609, se buscó hasta en 3 generaciones para evitar el estigma musulman.3.Los españoles son caucasicos, sólo un 10% tiene algún rasgo arábigo