Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2021. 16:01h.

Els membres de la Sindicatura Electoral se senten víctimes d'una "causa general"

També denuncien una dilació en el temps

Els membres de la Sindicatura Electoral se senten víctimes d'una "causa general"

Tres dels cinc exmembres de la Sindicatura Electoral encarregada de les votacions de l'1-O han assegurat sentir-se víctimes d'una "causa general" i han denunciat la dilació dels temps de la causa en una entrevista aquest divendres al programa Més 324.

El catedràtic Ciència Política de la UB, Jordi Matas, ha denunciat que porten "molt de temps suportant una pressió judicial, una pressió que no només és cap a nosaltres sinó també als nostres entorns, i això no és fàcil de portar durant tant de temps".

La catedràtica de Ciència Política de la UPF, Tània Verge, va considerar que el judici contra la Sindicatura Electoral "és part del que busca la repressió: tenir a moltíssima gent en una situació de tensió que afecta, no només les persones encausades, sinó als seus entorns".

El professor de Dret Constitucional de la UAB, Josep Pagès ha apuntat que "aquesta dilatació en el temps segurament s'explica perquè formem part d'una causa general, el nostre judici és un judici més" ha dit.

Els membres de la Sindicatura seran jutjats els dies 2 i 3 de març a les 9.30 per desobediència i usurpació de funcions malgrat que l'organisme va dissoldre's quan el Tribunal Constitucional va suspendre'n el decret de creació i tots cinc van renunciar al càrrec tan bon punt van rebre les notificacions del Tribunal Constitucional advertint-los de les multes.

Els acadèmics Jordi Matas, Tània Verge, Josep Pagès, Marta Alsina i Marc Marsal eren els membres de la Sindicatura Electoral que s'havia de fer càrrec de l'1-O i s'enfronten a possibles penes d'entre dos anys i nou mesos de presó.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Benet S., Barcelona, 28/02/2021 - 12:01

La llàstima es que la veritable "causa general" encara no ha començat, perque amb l'historial que acumulen aquesta banda de delinquents que tenen segrestades les institucions, amb la seva permanent actuació denigrant que convertirà aquest pais en un desert de miseria, tota aquesta colla haurien d'estar sotmesos a un procediment penal sever.

#4 soliman, Barcelona, 27/02/2021 - 18:36

A la cárcel...... que estarán bien alimentados.

#3 David, FOLGUEROLES, 27/02/2021 - 16:38

¿ Dos años de prisión? Eso es poco, sus delitos deberían estar más castigados. Estos, si no les corrige, volverán a hacer eso y más.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/02/2021 - 16:34

Que es posin a la cua d´oprimits, reprimits i empatxats d´ardors revolucionaris i paciencia que la guixeta d´atencio a les victimes del humor amarillo esta colapsada

Si bebes no conduscas em deia a mi la meva savia avia Gertrudis.

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 27/02/2021 - 16:26

Es lo que tiene cometer delitos