Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2010. 19:44h.

Els "millors", segons Mas

El líder de CiU fitxa un exconseller del PSC, tres independents i tres dones

Els "millors", segons Mas

Tots els consellers de Mas

El nou Govern d'Artur Mas comptarà amb quatre consellers independents i tres dones. Boi Ruiz serà el conseller de Salut, Pilar Fernández Bozal, la consellera de Justícia y Francesc Xavier Mena, el conseller de Empresa y Treball, els tres indepentents, juntament amb el socialista Ferran Mascarell que es farà càrrec de Cultura. A banda  del a consellera de Justícia, l'executiu de Mas tindrà dos dones més; Irene Rigau serà la consellera d'Educació i Joana Ortega de Governació.

El perfil de Boi Ruiz, independent, encaixa en la voluntat de Mas de fer el "govern dels millors", siguin o no de Convergència i Unió. Des del 2007, és president de la Unió Catalana d'Hospitals, la patronal dels centres concertats, de la qual havia estat director general durant 13 anys. Va ser en representació d'aquesta institució que a l'abril passat va recollir la Creu de Sant Jordi. Tot i ser més conegut pel seu vessant en la gestió hospitalària, aquest doctor barceloní de 56 anys té una llarga experiència en l'especialitat de cirurgia ortopèdica i traumatologia. Ruiz també és vocal de la patronal Foment del Treball i vocal al consell de direcció del Servei Català de la Salut.

Francesc Xavier Mena és és professor d'ESADE, doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Dret per la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Artur Mas ha apostat així per un altre independent per a una de les carteres més importants en temps de crisi: la que s'ocupa de l'economia productiva i que agrupa empresa i treball.

El militant socialista, Ferran Mascarell, ja va ser conseller de Cultura amb Pasqual Maragall. Amb l'arribada del segon tripartit, va deixar la primera línia política i actualment és al capdavant de la divisió audiovisual de l'editorial RBA. Abans del govern de la Generalitat, Mascarell va tenir responsabilitats polítiques a l'Ajuntament de Barcelona, on va ser regidor de Cultura i portaveu del govern municipal. Membre de l'ala catalanista del PSC, els últims mesos s'havia postulat com a substitut de Jordi Hereu per encapçalar la candidatura socialista al consistori de Barcelona. Nascut a Sant Just Desvern fa 59 anys, Mascarell és historiador, autor d'assajos sobre gestió i política cultural i vicepresident de l'Ateneu Barcelonès.

L'advocada de l'Estat en cap de Catalunya Pilar Fernández Bozal substituirà la socialista Montserrat Tura, que ha ocupat la cartera de Justícia durant l'última legislatura. Amb aquesta elecció, Artur Mas inclou un nou perfil independent al seu executiu. Fernández Bozal és també membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Barcelona en representació de l'Estat.

Irene Rigau, que serà la nova consellera d'Educació, ja va ser consellera de Benestar Social els darrers anys de Pujol al poder, i va coincidir amb el mateix Artur Mas, quan era conseller en cap. La vida de Rigau ha estat sempre vinculada a l'ensenyament, i ja va tenir un paper protagonista en l'acord amb el PSC sobre la llei d'educació de Catalunya, la LEC. Rigau haurà de fer front a les queixes del col·lectiu docent.

La vicepresidenta d'UDC, Joana Ortega, s'estrenarà com a consellera de Governació. Especialista en comunicació política, va portar juntament amb David Madí el disseny de la campanya de CiU en les eleccions del 28-N, que han catapultat Mas a la presidència de la Generalitat. Ha estat regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre els anys 1995 i 2007. Defensora del talent femení, va ser presidenta de l'Institut Català de la Dona i del Consell de Dones de Catalunya durant l'últim govern de Jordi Pujol.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Bacus, Tarragona, 28/12/2010 - 22:22

De millors res de res, només Mas-Colell, en canvi la majoria son "funcionaris" de partit amb molts anys escalfant cadires, està clar que com a mínim tenen el graduat escolar cosa que els del Tripa ni tenien. Ara be en Mas es un ninot de Pujol SA.

#18 Marta, Londres, 28/12/2010 - 14:47

Els millors nomes la meitat. Destaca en Mas-Colell, qui ja voldrien la majoria de paisos europeus al seu govern. L'altra meitat son "professionals" de partit. Com a minim tenen carrera, no com al tristpartit, pero per decorar: Ortega, Puig, gent de partit que no sobreviurien ni Harvard ni la LSE.

#17 Carme, Bcna, 28/12/2010 - 13:31

De punta a punta del món, començant per França i fins als EUA o Japó, un partit A sempre fitxa del B si els creuen vàlids. El tripartit ha estat 7 anys girant l'esquena a CiU. En canvi Mas el primer que fa es fitxar-ne els bons. Això és la Política d'Aristòtil. Els govern dels millors.

#16 Manel, Barcelona, 28/12/2010 - 13:20

Ja era hora de tenir un doctor a Salut. Una professora a Educació. Un economista a Economia. I tots ells bons gestors, que és el que cal. Què n'aprenguin PSOE-PSC, ERC i Iniciativa, que només fan ballar les carteres en funció d'amiguisme.

#15 josep anton, barcelona, 28/12/2010 - 09:48

no començen a criticar , sugur que hi han raons per fer-ho , pero donem-li el benefici del dubte.