Publicitat
Política · 24 de Març de 2009. 09:08h.

Els Mossos admeten que no va ser un "èxit"

Defensen, però, que les càrregues van ser correctes i justificades

Els Mossos d'Esquadra han justificat la seva actuació durant les càrregues a estudiantes anti-Bolonya en un informe dirigit al conseller d'Interior, Joan Saura, i al qual ha tingut accés La Vanguardia. L'informe conclou que el treball de la policia autonòmica va ser correcte i que les càrregues policials van estar motivades.

"En cap cas, el cos de Mossos actua sense motivació, sense que prèviament algú hagi posat en perill manifest l'ordre públic. Tampoc en cap cas, s'actua de forma indiscriminada, i la millor demostració és el temps que duren les maniobres de dispersió", s'apunta.

Malgrat això, admeten que "s'ha de reconèixer, no obstant això, que una actuació policial amb lesionats del col·lectiu de periodistes, o bé de vianants i també de mossos, no pot qualificar-se d'èxit". Els Mossos recorden que algunes de les lesions sofertes per diverses persones en les càrregues policials "no han estat motivades per accions dels agents actuants", sinó com a conseqüència de la violència d'alguns manifestants i per ensopegades en el moment en què es fuig de la càrrega; "per disgregar-se mirant cap a enrere o bé pels obstacles que hi ha en la via pública"

"El cas del menor, que alguns mitjans han titllat d'agressió policial i que, en realitat, ha quedat de manifest per les imatges que va anar una ensopegada amb un fanal", asseguren.

Mossos, durant la càrrega
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 24/03/2009 - 10:41

Si el Rector y las autoridades de Gencat, empezando por Saura, no hubieran sentado los precedentes y dejado pudrirse la situación, las cargas no hubieran sido necesarias
La dureza no requiere crueldad ni ensañamiento
Sanciones dimisiones. Saura fuera¡

#2 Jaume, Taradell, 24/03/2009 - 09:54

L\'única cosa bona que ha fet aquest govern durant els últims 5 anys és apallissar als periodistes. Massa poc...

#1 Manel, Sant Cugat del Vallès, 24/03/2009 - 09:33

De qui es defensaven? del nen de 10 anys que va resultar ferit o dels periodistes?
Per altra banda, perquè aquesta policia tant democràtica anava sense les plaques d\\\'identificació?