Política · 27 de Maig de 2017. 12:22h.

Els Mossos podrien impedir el referèndum

L'Estat té el vist-i-plau del TC en cas de posar-se en perill la “seguretat pública”

Els Mossos podrien impedir el referèndum

Jordi Jané, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat el recurs presentat per la Generalitat contra la llei del Sistema Nacional de Protecció Civil i assegura que “l'Estat pot assumir una funció de coordinació general dels diferents serveis i recursos públics”, ja que té “competència exclusiva en matèria de seguretat pública”.

L'Alt Tribunal considera que l'Estat pot assumir les competències de coordinació quan sigui precís fixar “unes directrius comunes de protecció civil” amb l'objectiu de garantir l'interès nacional. En aquests casos, el TC sentencia que està justificada la “coordinació i actuació conjunta dels diversos serveis i administracions implicades i que proveeixin un disseny o model nacional mínim”.

El Tribunal Constitucional admet que l'“envergadura o extensió d'una emergència” pot ser difícil de “dilucidar”, però en tot cas -diu el TC- s'ha de preservar la potestat de “la intervenció de recursos o serveis estatals en emergències” per part de l'Estat.

El Govern havia presentat un recurs contra la llei del Sistema Nacional de Protecció Civil perquè considerava que la norma envaïa competències de la Generalitat. El recurs de l'Executiu català defensava que les competències de l’ Estat en matèria d'emergències s'haurien de limitar a les que fossin de caràcter supraautonòmic.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 pep, PALMA DE MALLORCA, 29/05/2017 - 08:10

si ja fa temps que ho dic, hahaha, ni guàrdia civil ni tancs ni la Legión, els propis Mossos aturaran aquesta pallassada i detindran els delinqüents, hahaha

#12 un mosso, Barcelona, 28/05/2017 - 18:12

tant de bo ho impedim, tant de bo algú de Madrid posi ordre en aquest desgavell i aturem aquesta bajanada

adoneu-vos d'una vegada que sou el ruc amb la pastanaga al davant, i el que us va a sobre del ruc (que sou vosaltres) es l'Astut Mas i tot la corrupció del clan convergent i vosaltres tirant del carro ansiant la pastanaga

cecssssssssssssss

#11 El verdugo del Cid, Catalunya, 27/05/2017 - 20:46

Ja veurem si tenen gònades per INTENTAR-HO, perquè si resulta que obeeixen al govern català malgrat les amenaces, s'ha acabat tot de cop (per el govern espanyol, és clar). Somieu, si voleu: és gratis :P

#11.1 Piticly66, Igualada, 28/05/2017 - 11:17

..Saben aquel que diu: Qui paga, mana?
..Y tu sabes de quien cobra el paellero de "paraules de amor" ??
..No hay mas preguntas, señoria

#10 Alejandro, Barcelona, 27/05/2017 - 19:02

Pero en qué cabeza cabe,XD, si hasta el más lerdo sabe que por encima de las competencias autonómicas y, cuando se trata de la seguridad, nacional o del bien común, las competencias del Estado están por encima de las autonómicas.¡Vaya unos asesores de pega!!

#9 pepito, Mollet, 27/05/2017 - 18:13

Ara sortirà en L.Llach,... i tornarà a amenaçar als mossos amb.......... alguna de les seves cançons per a dormir dolças ovelletes...Myyy God!! diran els mossos! Nooooooo..por favorrr!!