Publicitat
Política · 22 de Març de 2019. 19:39h.

Els Mossos també retiren llaços de les escoles

Agents entren en diversos centres buscant simbologia

Els Mossos també retiren llaços de les escoles

(Foto: Dani Carmona)

Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest divendres en diverses escoles i instituts de Catalunya per comprovar si hi havia llaços grocs o altra simbologia de caràcter polític per tal de retirar-los, segons han informat alguns professors a través de les xarxes socials.

piuladadani.jpg

L'entrada d'agents dels Mossos s'ha produït en escoles de Badalona, les Borges Blanques, Badalona i Rubí. L'acció dels agents es correspon amb l'ordre de la Junta Electoral Central, que ordena a la Policia de la Generalitat la retirada d'aquesta simbologia dels equipaments públics.

lereixu.jpg

La CUP ha fet una piulada molt crítica amb el Govern, equiparant el compromís de l'Executiu català amb la llibertat d'expressió amb el dels Mossos buscant llaços a les escoles. "El compromís del Govern amb la llibertat d'expressió i el dret a la protesta és el mateix compromís dels Mossos buscant llaços a les escoles?" ha preguntat la formació a través del seu compte de twitter.

piuladacup.jpg

La dirigent anticapitalista de la mateixa formació, Mireia Boya, també ha denunciat aquests fets i ho ha considerat "injustificable". "Els mossos entren en diverses escoles per treure llaços grocs. En horari lectiu. Prou, si us plau, prou. És injustificable" ha escrit en una piulada.

La Intersindical- CSC ha "condemnat enèrgicament" l'entrada dels agents per fer "observació de símbols polítics en espais públics" i han demanat explicacions als consellers Buch i Baragalló.

"Des de la Intersindical-CSC condemnem enèrgicament la irrupció de la policia als centres educatius i la persecució ideològica dels docents independentistes, i demanem explicacions al Conseller d'Educació Josep Bargalló, així com al Conseller d'Interior Miquel Buch per aquesta pràctica abusiva i intimidatòria que coacciona els docents i que vulnera la llibertat d'expressió i de pensament dels mestres i professors de l'educació pública" han escrit en un comunicat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#29 En los VÍDEOS de INTERNET...se observa las CARAS-DESENCAJADAS..., y los ROSTROS que REZUMAN ODIO hacia los Agentes de La Policia-Nacional y Guardia-Civil..., 23/03/2019 - 18:06

TESTIMONIO :
«Llevo 27 años en la brigada anti-droga y anti-crimen organizado...
He hecho cientos de registros en barrios peligrosos, contra gente armada y violenta...
Pero JAMÁS, JAMÁS !!! había visto CARAS tan DESENCAJADAS,
que rezumaban el ODIO y la VIOLENCIA,
como las que nos miraban aquel día...» ...

#27 Nitato, Navarcles, 23/03/2019 - 17:22

A l'escola no s'adoctrina..

#19 Flanagan , Tabarnia, 23/03/2019 - 15:33

Hay que quitarles la competencia de educación ya.

#17 catalanoide , bcn, 23/03/2019 - 12:03

La veritat és q trobar tot això a una escola es per fer-se ho mirar. Els mestres no tenen res a dir, o també és llibertat d'expressió de la canalla?

#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/03/2019 - 22:10

Y después con todo su cinismo nos dicen que la escuela no adoctrina.

#6.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 23/03/2019 - 09:52

Bueno, al menos con esto hemos conseguido que lo reconozcan públicamente y que los Mossos den fe de ello. Las mentiras siempre acaban aflorando, aunque las del independentismo están durando demasiado.