Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2019. 12:07h.

Els Mossos tornen a la desídia

Amb la Jonquera, Salt, Plaça Universitat i Meridiana

Els Mossos tornen a la desídia

Els Mossos han tornat a la passivitat després dels dies posteriors a la sentència del procés quan, coordinats amb els cossos policials de l'Estat, van actuar complint la legalitat i van evitar que els disturbis al centre de Barcelona anessin a més.

Això va provocar un allau de crítiques de l'independentisme a la figura del conseller d'Interior, Miquel Buch, de qui es va demanar la dimissió o el cessament per part de Quim Torra. Transcorregut més d'un mes des de la sentència, però, els Mossos s'han relaxat i han permès que els CDR i l'anomenat tsunami democràtic actuessin amb total impunitat.

En aquests darrers dies s'han tallat vies fèrries, carreteres i autopistes, fins i tot a les fronteres amb França. La Jonquera, Salt, Plaça Universitat i Meridiana són els quatre punts principals on el cos policial ha actuat de manera més permissiva.

Durant el tall de la frontera la Junquera, de 30 hores, els Mossos van permetre que menys d'un miler de impedissin la lliure circulació de vehicles i fins i tot muntessin un escenari enmig de l'autopista, on es van succeir les actuacions musicals. Els gendarmes francesos van realitzar la pràctica totalitat de les detencions.

Tampoc no es van produir detencions durant el tall de l'AP-7 a l'alçada de Salt, que va durar més d'un dia, els Mossos no van practicar cap detenció i es van limitar a efectuar una quinzena d'identificacions. La Meridiana de Barcelona ha estat tallada gairebé a diari des de la sentència, sense que els Mossos ho hagin impedit.

Finalment, a la Plaça Universitat els joves segueixen acampats malgrat que inclús des de Tsunami Democràtic es va desconvocar la protesta. Tot i això, uns pocs centenars de joves segueixen paralitzant una de les artèries principals de Barcelona davant la permissivitat policial.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 Venanci, Vic, 20/11/2019 - 09:57

Des de l'1-O que aquest reducte infecte al servei dels sediciosos tenien d'haver suspés la competencia i passar sota les ordres del Ministerio del Interior. Ja no hi ha excusa dient que "els moSSos obeeixen", quan son utilitzats de forma grollera per la banda de bandarres que promouen l'anarquia, els veritables professionals s'han de rebelar.

#8 rosa, Barcelona, 19/11/2019 - 21:31

Els mossos fan el que els hi manen els seus superiors. Buc, Torra i.......

#7 Onofre de Dip, Barcelona, 19/11/2019 - 21:27

Los Mossos son víctimas de las circunstancias. Y de las dos almas que conviven en su seno: la nacionalista y la constitucionalista. Es de esperar que con otros mandos políticos, el cuerpo conozca días mejores.

#6 Capit@n España, La confianza perdida ya no se recupera., 19/11/2019 - 13:43

Los Mossos ya estan sentenciados por la opinión de la ciudadanía. Primero por los maltratos a los ciudadanos lo que llevo a la instalación de cámaras en comisarias en época del tripartito que cuando volvió CIU, las retiro. Ahora por ser la policía política del empaste de Govern que tenemos.

#5 Iñigo, Palma de Mallorca, 19/11/2019 - 13:29

Donde no hay ley no hay libertad.

Fuente: https://citas.in/frases/68158-john-locke-donde-no-hay-ley-no-hay-libertad-pues-la-libertad/

#5.1 Nicolau, Barcelona, 19/11/2019 - 20:35

Así es. En un país democrático la única libertad posible es la ley. Pero eso no reza con los indepes, que se consideran por encima de cualquier ley y de cualquier tribunal (cuando no les gustan). Y no solo los indepes auténticos: decía Ada Colau en 2015: Desobedeceremos las leyes que nos parezcan injustas