Publicitat
Política · 10 de Gener de 2019. 18:26h.

Els Mossos treuen pit

El portaveu denuncia "informacions falses i preparades" contra el cos

Els Mossos treuen pit

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, Albert Oliva, ha tret pit després que el jutjat 22 de Barcelona hagi arxivat les querelles presentades contra la policia de la Generalitat relacionades amb la documentació que van portar a incinerar el 26 d'octubre del 2017.

Oliva ha dit en declaracions a TV3 que l'arxivament "significa que hem quedat alleugerits després d'un any molt dur". "Després d'un any de rebre moltes informacions falses, preparades; amb l'objectiu de fer mal als Mossos d'Esquadra i de danyar la seva imatge", ha denunciat.

El portaveu de la policia catalana ha dit que estan "dolguts perquè creiem que no es pot jugar de manera lleugera amb la professionalitat d'una organització de 17.000 professionals de la seguretat". De fet, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha exigit una rectificació formal de tots els que van criminalitzar els Mossos.

La Fiscalia de Barcelona ha presentat un recurs d'apel·lació contra la decisió del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona d'arxivar la causa per presumpte espionatge polític dels Mossos d'Esquadra. El ministeri públic ha demanat reobrir la causa per les presumptes vigilàncies a polítics realitzades pels Mossos d'Esquadra.

El recurs es produeix després que el jutjat d'instrucció 22 de Barcelona arxivés les querelles presentades contra la Policia de la Generalitat relacionades amb la documentació que van portar a incinerar el 26 d'octubre del 2017. El jutjat va descartar que les investigacions tinguessin "motius de caràcter polític".

Aquell dia un considerable desplegament de la Policia Nacional a la incineradora del Besòs va impedir que els Mossos cremessin els documents de la Comissaria d'Informació. Els fets van passar just el dia abans que el Parlament de Catalunya fes la proclamació de la república catalana i que el govern de Mariano Rajoy activés l'article 155 de la Constitució.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Tabarnés puro, Barcino, 11/01/2019 - 11:23

El Esquius tiene que hacerse perdonar los magreos del otro día en MadriTT..

#2 botifler1914, Sinitaca, 11/01/2019 - 10:53

Siguen cavando en la tumba de su descrédito. Replegamiento ya.

#1 Carme, Barcelona, 11/01/2019 - 09:17

No tenen vergonya, han demostrat abastament la incompetencia, la deslleialtat vers el ciutadà, han practicat l'espionatge politic i fet videos sectaris, han atemorit a la gent que no pensa com els bandarres sediciosos, i van col.laborar amb els del cop, perque el Drapaire està imputat, i ara calla? on es? s'ha amagat?. Son lo pitjor de lo pitjor