Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2018. 10:31h.

Els Mossos van demanar fins a deu vegades carregar contra els CDR

Interior va frenar la mesura, segons els sindicats

Els Mossos van demanar fins a deu vegades carregar contra els CDR

Els comandaments operatius dels Mossos d'Esquadra van demanar en deu ocasions l'autorització per carregar a la Direcció Superior de la Policia a la Via Laietana de Barcelona, on patien llançaments d'objectes a escassos metres, i tres al Parlament, on els manifestants van arribar a la porta i van intentar forçar-la.

Així ho ha manifestat el portaveu del SPC, David Miquel, després de la reunió entre els representants sindicals dels agents i la comandància de la policia de la Generalitat per tractar el dispositiu de seguretat de dilluns a les portes del Parlament.

Miquel ha detallat que els hi ha demanat explicacions sobre "per què es va haver de demanar deu vegades fer una càrrega a Via Laietana i per què es va haver de demanar tres vegades fer una càrrega al Parlament". "Si realment confiaven en els professionals que estaven allà i eren criteris tècnics els que demanaven aquella càrrega, per què es van denegar?", ha afegit.

Els sindicats han expressat el malestar de membres del cos per les explicacions que el director dels Mossos, Andreu Martínez, i el comissari en cap, Miquel Esquius, van donar en un primer moment sobre l'actuació en l'intent d'assalt al Parlament i en altres punts de Catalunya on hi havia manifestacions amb motiu de l'aniversari de l'1-O.

La portaveu del Col·lectiu Autònom de Treballadors, Mònica Saltor, ha explicat que el comissari Esquius "ha estat explícit quan ha dit que les previsions es van superar, és a dir, que les previsions no van ser les correctes. Això ho ha acceptat".

Imma Viudes, de SAP-FEPOL, ha reclamat "responsabilitats". "Aquí s'ha equivocat algú i, per tant, algú ha d'assumir la responsabilitat. El director general s'ha compromès a revisar la situació però crec que ha faltat una mica d'autocrítica en aquest sentit", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 Alejandro1º, Barcelona, 04/10/2018 - 20:54

Se entiende que interior no diera la orden de respuesta a los mossos; imaginad la que se podría haber armado si los mossos aporrean a algún familiar del "españolazo" Torra.¡Vive Dios que se hubiese liado parda!

#13 Cris, Barcelona , 04/10/2018 - 16:49

Aguantar..aguantar.. que no nos va bien en estos momentos que pareis a los violentos de Arran y CDR. No os preocupéis por vuestra integridad que no pasa nada... Luego decimos que son infiltrados y listo. Y vosotros a Jo..... que sois nuestra policía y pa eso estáis !!

#12 Veciana, Barcelona, 04/10/2018 - 15:26

"Walküre". Repeteixo: "Walküre".

#11 pepe, andorra, 04/10/2018 - 15:14

Soros esta repitiendo los mismos patrones q en Yugoslavia y Ucrania y el problema es q se esta mosqueando pq no saca los resultados q quiere, el pobre aun no se apercibe de q España no tiene nada q ver ni con YUgoslavia ni con Ucrania. Se va a comer los mocos y si realmente consigue algo, los q representa seran los primeros en ir al cementerio.

#10 Salomon, Barcelona, 04/10/2018 - 14:39

La destitució dels responsables es tant evident que clama al cel. Amb aquest fet s'ha confirmat que els sediciosos estàn utilitzant els moSSos pel seu propi profit ui això es intolerable. El Ministeri de l'Interior ha de posar fil a l'agulla tal com es va fer quan el 155 va entrar en vigor, neteja d'infiltrats i mà dura.