Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2019. 18:17h.

Els Mossos van intentar comprar "armes de guerra"

L'exministre Zoido afirma que ho va refusar

Els Mossos van intentar comprar "armes de guerra"

L'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido ha explicat que els Mossos d'Esquadra van demanar la compra d'"armament de guerra i molta munició" durant la seva declaració al Suprem. Zoido ha assenyalat que quan va arribar al càrrec el novembre de 2016 es va trobar aquesta sol·licitud pendent per part dels Mossos de compra d'armament i es va descartar en considerar que no estava justificada.

"Quan vaig ocupar el càrrec de ministre d'Interior, el novembre de 2016, hi havia una sol·licitud pendent de compra d'armament que freqüentment utilitzaven els Mossos, unes armes que es diuen de guerra i munició, la tradicional que ells solen consumir" ha dit l'exministre.

"Es va estimar que no estava justificat ni el nombre d'armes que es volien ni el tipus ni tampoc la munició, que era molta" ha manifestat davant del Tribunal. Zoido ha apuntat que sí que "es va autoritzar la compra de la munició que era habitual que ells tinguessin, però no les armes de guerra".

"Després de passar a la direcció general es va estimar que no estava justificat ni el nombre d'armes ni el tipus ni tampoc la munició, que era molta, i després de requerir-los també perquè s'acomodés la petició al suggeriment, es va autoritzar la compra de la munició que era habitual i que també es pogués potser substituir l'arma curta i algun subfusell, però no l'autorització de les armes de guerra". ha explicat "No es va autoritzar la compra rperquè es va entendre que no era necessari" ha recalcat. 

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#15 Lluc, Manresa, 01/03/2019 - 09:06

https://www.elconfidencial.com/espana/2019-03-01/guardia-civil-descubre-17millones-malversados-puigdemont-proces_1855846/?utm_source
"la Generalitat planeó robar información de diferentes bases de datos estatales, como la del catastro o la DGT, para que la hacienda catalana pudiera conseguir los recursos necesarios para financiar la independencia"

#14 Annibal, Valencia, 01/03/2019 - 08:45

Jo si pugues, i també molt espanyols, comprariem armes de guerra. L'islam cada cop és va fent més fort i aquí acabarà passat el mateix que a Israel. Per anar bé, per garantir la nostra pròpia seguretat, hauríem d'anar armats pel carrer. No oblidem els diferents atemptats que Espanya ja ha patit per part de l'islam.

#13 JC, Barcelona, 01/03/2019 - 08:45

Una de las medidas que implementaría en Cataluña sería la vuelta del control del tráfico por parte de la Guardia Civil, competencia que traspasó Aznar en el vergonzoso pacto del Majestic. Ante la deslealtad manifiesta, la recentralización se hace imprescindible.

#13.1 Garcia, Barcelona, 01/03/2019 - 08:50

Sin duda y con el tiempo multitud de conductores y sobretodo los profesionales de la carretera lo manifiestan abiertamiente: "hay añoranza de tener la guardia civil", eran unas personas competentes, educadas, con las que se podia hablar, incluso bromear, nada que ver con estos niñatos politizados, incompetentes, orgullosos y antipaticos.

#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/02/2019 - 23:29

Es que fue un golpe con todas las de la ley, por mucho que ahora se hagan pasar por mansos corderitos. Por algo se dio a la fuga Trilemont y su banda.

#10 Dori , Barcelona, 28/02/2019 - 22:05

Zoido, , ...l'únic que pretenen és comdemnar algun líder català. Els nostres presos estan molt ben guardats pels seus advocats. Qui queda?, el MAJOR
Mai acceptaran l'èxit del 17A

#10.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/02/2019 - 23:05

¿Consideras un éxito un atentado terrorista de las ramblas? Ya sé que os mostrasteis de forma miserable durante la manifestación, pero considerar el atentado como éxito va más allá de lo vomitivo. Háztelo mirar.

#10.2 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 28/02/2019 - 23:33

Lamentablemente es así, Carles, lo consideran un éxito a pesar de los muertos, de los fallos evidentes de los Mossos, del ridículo internacional con una manifestación vergonzosa secuestrada por el independentismo, todo eso para ellos en sus mentes enfermas es un éxito