Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2019. 19:36h.

Els Mossos van passar de tot

Agents de la Policia Nacional destaquen la "passivitat" del cos

Els Mossos van passar de tot

Mossos, en una foto d'arxiu

Agents de la Policia Nacional que van participar en l'operatiu de l'1-O han destacat la "passivitat" dels Mossos durant tota la jornada en diverses declaracions que s'han produït aquest dimarts davant el Tribunal Suprem.

El comissari de la Policia Nacional que va estar al capdavant de l'àrea d'Informació en l'Operació Copèrnic, encaminada a impedir el referèndum de l'1 d'octubre, ha manifestat que "mai vam comptar amb el suport dels Mossos" durant la seva declaració al Suprem.

L'agent ha estat molt crític amb la tasca dels Mossos i ha manifestat que "dificultaven la seva tasca" i facilitaven la "consulta il·legal". "Algun mosso va anar d'una escola a una altra dificultant la nostra tasca", ha assenyalat l'agent.

Un inspector de la Policia Nacional que va participar en l'operatiu de l'1-O en escoles de la zona de Sants-Montjuic també ha posat de manifest la "passivitat" dels Mossos d'Esquadra l'1-O durant la seva declaració al Tribunal Suprem aquest dimarts a la tarda.

L'agent ha afirmat que "els Mossos tenien una actitud passiva durant tot el dia" i ha destacat que els agents de la Policia de la Generalitat "no estaven en disposició d'enfrontar-se a tota la massa". El policia ha explicat que "a l'escola Joan Pelegrí també hi havia moltes persones i allí també hi havia una parella de mossos en actitud passiva". L'inspector ha admès que "un dels meus agents va escoltar un mosso parlant amb la gent i avisant-los que la policia carregaria".

Un altre agent de la Policia que va participar en el dispositiu policial de l'1-O -a l'escola Lluís Domènech- ha explicat que "hi havia dues parelles de mossos al centre, només observaven, tenien una actitud passiva". L'agent ha apuntat que no van entrar a cap col·legi perquè no disposaven d'unitats d'ordre públic i ha explicat que en alguns casos, quan el centre de votació tancava, els agents marxaven amb urnes.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Lucas, Bcn, 10/04/2019 - 11:43

Son la genestapo.

#4 Agustino, Barcelona, 10/04/2019 - 11:11

Lo mejor sería disolver el cuerpo de Mossos y integrarlos a la Policia Nacional o Guardia Civil.

#3 Santi, Barcelona, 10/04/2019 - 09:11

Tothom sap que els goSSos estaven del costat del sedicisos, les imatges son un clar testimoni.Ara cal que el Drapaire tingui una condemna exemplar i severa per poder marcar un precedent. De res va servir la mentida monumental dient que tenia un pla per detenir els rebels, al contrari van ajudar a fugir al pastisser-boig amb dos escoltes

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/04/2019 - 22:27

Después del juicio, cuando ya no quede ninguna duda de lo que todos los que vivimos aquí sabemos, la genestapo debería ser disuelta inmediatamente. Lamentablemente, si Pedrondo VII vuelve a gobernar con los separatistas, cosa que se ve venir, tendremos genestapo hasta el próximo golpe, que será peor.

#1 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 09/04/2019 - 22:22

Entre agentes forestales dependientes de la generalitat y dependientes socioeconómicos . Con uniforme reglamentario, mossos de perfil o espalda como prefieras, bombers aunque ninguno se acuerda de los graf y la chapucera gestiòn.. el prucess en.la calle un desfile de los Village People