Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2009. 16:10h.

Els municipis grans hauran de fer auditories financeres

El Govern aprova noves mesures per tallar la corrupció urbanística

Els municipis grans hauran de fer auditories financeres

L'Ajuntament de Santa Coloma va ser intervingut per ordre de Baltasar Garzón

El Govern ha aprovat noves mesures per combatre la corrupció urbanística. A partir d'ara, i per evitar nous episodis com el "cas Pretòria", els municipis de més de 50.000 habitants hauran de presentar obligatòriament auditories financeres. L'executiu també ha posat fil a l'agulla per dotar de més transparència qualsevol tipus d'operació: s'hauran de publicitar els convenis urbanístics i s'hauran de detallar els rèdits econòmics que comportin.

El paquet anticorrupció pretén assegurar que les plusvàlues obtingudes a les requalificacions urbanístiques no reverteixin exclusivament en els adjudicataris o propietaris d'un terreny, sinó també a les arques públiques. També es reforça la publicitat que es dóna dels convenis urbanístics amb la creació d'un registre públic unificat de tots, i la garantia que es disposa d'informació puntual sobre els canvis de propietat que han tingut els terrenys afectats per canvis en el planejament urbanístic. D'aquesta manera es vol evitar que s'ocultin els interessos privats que hi pugui haver després d'una requalificació.

Aquestes mesures arriben després d'esclatar els casos Millet i Pretòria, i que han posat a l'ull de l'huracà la classe política amb les detencions de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, el socialista Bartomeu Muñoz, i els exalts càrrecs dels governs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jordi, Teià, 24/11/2009 - 17:37

No cal patir: que contactin amb la firma que ha auditat el Palau de la Música tots aquests anys sense trobar-hi cap "salvetat".
Total, hi posen un xaval recent llicenciat que cobra l'SMI, ho signa -sense llegir- un senior, i es factura a preu d'or.

#1 mercè, Cornellà, 24/11/2009 - 17:33

I de que serviran aquestes auditories si les fan els mateixos auditors que van fer l'auditoria al Palau, sense detectar cap irregularitat. A més a més sembla que aquest auditors ja és dediquen a auditar ajuntaments del PSC tal com dir a 30 " de TV3