Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2020. 15:04h.

Els nens podran anar al super amb un adult

Permetrà que els menors de 14 anys acompanyin els pares en les activitats permeses

Els nens podran anar al super amb un adult

La portaveu de Govern, María Jesús Montero, ha anunciat que "a partir del dia 27 d'abril els menors de 14 anys podran acompanyar un adult en les activitats que ja permet el decret de l'estat d'alarma", com anar a supermercat, a la farmàcia o al banc.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, en què ha subratllat que la prioritat segueix sent "evitar un hipotètic retrocés en la lluita contra el virus" i que, per tant, els menors sempre han d'anar acompanyats per un adult que garanteixi que les mesures d'higiene i de distanciament es compleixen "de manera escrupolosa".

La ministra ha recordat que el Ministeri de Sanitat adopta aquesta nova mesura seguint les recomanacions dels experts i fent "una ponderació de risc i benefici de el risc en què ens trobem amb l'epidèmia".

Tenint en compte que els menors porten més d'un mes confinats i la fase evolutiva de la malaltia, ha subratllat, "la probabilitat que estiguin contagiats i puguin transmetre el virus és realment baixa".

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, havia fet una crida a desobeir l'Estat en l'horari de sortida dels nens i fer només "cas a la Generalitat". "Que no pateixin que no es trobaran cap guàrdia civil posant multes als seus fills", ha dit. "Que vingui la unitat militar aquesta i que detingui els pares. Oi que no ho faran?", ha reptat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepe, BCN, 21/04/2020 - 20:33

Juntad a los transmisores inmunes (los niños) con los grupos de riesgo (los abuelos) todos ellos encerrados en un local... parece idea de un psicopata? Bueno.. es la decisión del presidente del gobierno, no hay más preguntas señoría

#4 Jos, VNG (Ghost Republic), 21/04/2020 - 17:41

En un espai obert, no. En un espai tancat (com el super o el banc) amb gent de totes les edats, també en la franja de risc, si.
Bravo! Bravísimo!

Canviaran d'opinió mil vegades abans del dilluns. Com van fer amb que era treballador essencial i qui no.
No saben que fan.

#3 Laughter, L'H - España, 21/04/2020 - 16:45

Como verdaderas regaderas. Patético y de vergüenza ajena el personal apesebrado de la Generalidad. ¿Y estos son los de la raza superior?. Prefiero estar en el grupo de las bestias con forma humana, antes que con estos descerebrados fuera de control y de la realidad. Los que no pertenecemos a la raza superior catalana tenemos mucha mas dignidad.

#2 Toni, Tabarnia, 21/04/2020 - 15:57

Una medida muy acertado. Yendo a comprar el pan ya pasean y les puede dar el sol. Si yo no puedo ir a un parque a tomar el, los niños tampoco han de poder hacerlo. El confinamineto es para todos (excepto para los que tienen perro.....).

#1 Luigi., Barcino, 21/04/2020 - 15:31

¿Qué padres se van a resistir a la presión de los menores para salir a la calle? Vamos a pasar de una compra semanal, al super, a tres compras diarias.Eso no se le ocurre ni al que asó la manteca.