Publicitat
Política · 16 de Juny de 2011. 20:23h.

Els nous barons de CiU

Esteve, Poblet, Reñé i Torramadé presidiran les diputacions

Els nous barons de CiU

Els homes de CiU a les diputacions

Els convergents Salvador Esteve, Josep Poblet i Joan Reñé seran els nous presidents de les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, respectivament, mentre que el socialcristià Jaume Torramadé serà el de la de Girona.

Per primera vegada, CiU presidirà les quatre diputacions catalanes, després d'aconseguir ser la primera força política a la Diputació de Barcelona, amb 20 escons, un més que el PSC i per sobre dels 6 del PP, els 4 d'ICV-EUiA i els 2 d'ERC.

Salvador Esteve, l'alcalde de Martorell que el passat 22 de maig va revalidar la seva majoria absoluta, en aconseguir 11 dels 21 regidors de l'ajuntament, serà el primer convergent a presidir la Diputació de Barcelona.

Esteve (Martorell, 1945) ha iniciat el seu sisè mandat com a alcalde de la seva població, càrrec que ostenta des de 1987 amb excepció del període 2003-2007, quan un pacte entre el PSC, ERC i ICV el va desbancar del govern, tot i ser CiU la força més votada.

Els seus mèrits per ser el primer president de la Diputació de Barcelona amb carnet de Convergència no només passen per haver pogut resistir com a alcalde de CiU a una comarca tan eminentment socialista com el Baix Llobregat, sinó també per presidir l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

La Diputació de Tarragona continuarà en mans del convergent Josep Poblet. Poblet (Vila–Seca, 1956), és llicenciat en Geografia i Història, i és tècnic especialista en estalvi. Des del 1993 és l'alcalde de Vila–Seca i President de la Diputació de Tarragona des de 2007. Va ser diputat al Parlament de Catalunya dels del 2003 al 2006.

A Lleida estarà presidida per l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé (Fondarella, 1958). Ha estudiat enginyeria agrònoma. És alcalde de Fondarella des del 1987. Presideix el Consell Comarcal del Pla d'Urgell i és president del Consorci de l'Estany d'Ivars-Vila-sana i de l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell.

També és president comarcal de CDC del Pla d'Urgell (1999-2008) i vice-president de l'Executiva de la Federació de Lleida de CDC. També és responsable de política municipal des del 2008. Membre del Comitè Executiu Nacional de CDC des del 2008.

Pel que fa a la Diputació de Girona, estarà presidida per Jaume Torramadé, que ha recuperat l'alcaldia de Salt després de quatre anys de govern del PSC i, en la seva presa de possessió del càrrec, el passat 11 de juny, va estar acompanyat pel mateix líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida.

Torremadé (Salt, 1963), és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Navarra, especialitzat en cirurgia general i de l'aparell digestiu, activitat que continua exercint. Militant d’Unió des de 1995, ha estat Regidor de l’Ajuntament de Salt durant el mandat 1995-1999 i portaveu del grup de CiU a l’Ajuntament de Salt a l’oposició a partir del 2007.

Ha estat alcalde de Salt dues legislatures, del 1999-2007 i diputat i vicepresident de la Diputació de Girona del 2000 al 2007, actualment portaveu del grup de CiU. És president intercomarcal d’Unió Democràtica de Catalunya a Girona.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat