Publicitat
Política · 16 de Juny de 2017. 21:24h.

Els nous catalans

'Politico' explica que els sobiranistes intenten guanyar-se els immigrants “amb promeses polítiques per facilitar els permisos de treball i la ciutadania”

Els nous catalans

Portada de 'Politico'

'Politico', un dels setmanaris més influents a Europa i els Estats Units, dedica la portada d'aquesta setmana a parlar dels “nous catalans” i del seu posicionament davant el procés sobiranista. La revista nord-americana assegura que els immigrants estan “gairebé dividits per la meitat” entre els que votarien a favor, en contra o s'abstindrien en un referèndum independentista. En tot cas, assenyala que els 500.000 estrangers que viuen a Catalunya amb dret a vot poden ser “decisius” perquè la balança es decanti cap el 'sí' en una consulta sobiranista.

El setmanari explica que els sobiranistes intenten “guanyar-se els nouvinguts amb discursos de benvinguda i promeses polítiques per facilitar els permisos de treball i la ciutadania”, alhora que subratlla que “els nacionalistes catalans han sigut notablement acollidors amb els immigrants”, especialment “en un moment de creixent xenofòbia a tot Europa”.

'Politico' recull l'opinió de diversos partidaris de la independència, entre ells, el portaveu de la comunitat sikh a Catalunya, Gagandeep Singh Khalsa, qui considera que Catalunya “ho té tot” per independitzar-se. De la seva banda, el portaveu de la comunitat argentina de Barcelona, Diego Arcos, afirma que “si tots els residents legals poguessin votar i se'ls convencés de fer-ho, els unionistes patirien una pallissa”.

La publicació també parla amb la diputada d'origen uruguaià d'ERC, Ana María Surra, qui assegura que el Govern podria oferir els immigrants millors oportunitats de feina si Catalunya s'alliberés del “saqueig” del Govern espanyol. De la seva banda, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern, Oriol Amorós, defensa que Catalunya “ha estat construïda gràcies a moltes onades d'immigrants”.

Aquesta idea també la comparteix la coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, que explica que “a la meva ciutat, Vic, pot veure alumnes a l'escoles, nens i nenes al carrer... de distintes nacionalitats i parlant un perfecte català”.

7 Comentaris

Publicitat
#8 Emilio, BCN, 19/06/2017 - 11:34

Nos merecemos esto y más. La futura república islámica de Cataluña va a ser una risa, sobre todo para las de las copas menstruales y el heteropatriarcado.

#7 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/06/2017 - 15:56

Devant del fracas de l´operacio Rufian ara toca probar.ho amb entre els gelats de carxofa.

#6 Capit@n España, Un estado de vividores, 17/06/2017 - 14:41

Son vividores. Vividores profesionales. Los hay en todos los paises. Estos han aterrizado en Cataluña con una mano delante y otra detrás y han sido recibidos por los vividores de aquí. Ambos grupos de vividores se apoyan mutuamente en detrimento de la mayoria. Lo raro es que mucha gente no se de cuenta.

#4 Luis, Barcelona, 17/06/2017 - 12:22

Lo indignante es que hay inmis (no todos), que se han metido en nuestra casa sin ser invitados, y encima quieren decidir cómo tirarla abajo, creyéndose el cuento de que vivirán mejor en la nueva. Más valdría que se ocupasen de los problemas en su país de origen, en lugar de sembrar cizaña aquí.

#3 Balboa, kripton, 17/06/2017 - 06:31

Este individuo tiene mâs afinidad con los catalanes que los españoles señor junki ?