Política · 30 de Setembre de 2019. 22:18h.

Els núvols impedeixen veure l’encesa de fanals a Montserrat

L’independentisme n’encén 131 per homenatjar els presidents de la Generalitat

Els núvols impedeixen veure l’encesa de fanals a Montserrat

Els núvols impedeixen veure l'encesa de fanals a Montserrat

Aquest dilluns ha tingut lloc l’encesa de 131 fanals a diferents agulles del massís de Montserrat per homenatjar tots els presidents de la Generalitat. L’acte, anomenat “Llum i llibertat, ha estat impulsat per l’ANC, Òmnium, Artistes per la República i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per donar suport també als líders independentistes empresonats.

L’acte s’hauria d’haver celebrat la nit del 10 a l’11 de setembre, però es va haver de suspendre a conseqüència del mal temps. La climatologia, tanmateix, tampoc ha acompanyat en aquesta ocasió l’encesa, perquè els núvols han impedit veure il·luminat el massís de Montserrat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que l’1-O va ser “la data fundacional del camí inaturable cap a la República catalana”. “L’1 d’octubre va ser llum i llibertat perquè ens senyala un camí, el de la democràcia, el de la defensa dels drets, del respecte col·lectiu i de voler fer les coses bé, en positiu, de manera constructiva”, ha afegit.

El vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, ha definit la llum “com a símbol de llibertat” que serveix per denunciar la situació dels “presos i els exiliats”, així com “totes les formes de repressió política”. També ha denunciat la criminalització “impúdica i vergonyosa” dels set membres dels CDR.

De la seva banda, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha lamentat que es vulgui associar l’independentisme amb la violència. “Aquí els únics que han de demanar perdó per la violència és el govern i l’Estat espanyol per la violència de fa dos anys”, ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#31 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 01/10/2019 - 15:22

És veritat que la criminalització dels cdr és impúdica.Una cosa que jo no suporto és la impudícia.Impúdics!

#31.1 La Mare Superiora, Antigua and Barbuda, 01/10/2019 - 16:29

Ni jo tampoc,escolti.Als meus temps a la Sección Femenina que portàvem pololos!!! Quina gràcia...

#29 Conclusió, Mistland, 01/10/2019 - 11:38

Tant li fot que hi haguès boira com que no, es tractava sols d'una representació bufa dels Nibelungs de pagès fent el ridícul una vegada més.

#28 Coque, El Centro de Tabarnia, 01/10/2019 - 11:32

¡Cuanta gente con una vida tan vacía que no sabe que hacer con ella!

#27 El Sifoner, Castellón, 01/10/2019 - 10:41

¿Sera esto un mal augurio? la noche del 10 al 11 no se puedo, ahora no se ve, hui hui hui, igual quiere decir que lo dejéis, que el mundo no os ve, porque no quiere veros ni con señales luminosas, y de dios no quiere ni hablar, a lo mejor ya no sois el pueblo elegido, o igual se a cabreado por poner esteladitas en sus propiedades.

#26 Meteorología al servei de l'opressió!, Sawmountain, 01/10/2019 - 10:03

No hi ha dret, fins i tot el temps s'ha girat contra de la gran majoría dels catalans, no aneu més a pregar i cantar el virolai al mont dels opressors botiflers!