Publicitat
Política · 10 d'Abril de 2019. 14:25h.

Els 'palmeros' de Convergència busquen una sortida

"Cal evitar que el conflicte s'enquisti"

Els 'palmeros' de Convergència busquen una sortida

El columnista d'El Periódico, Marsal Sintes, tradicionalment proper a CDC, en un article titulat “Ja era hora" destaca ara la reacció dels 'moderats' de Convergència davant el sector encapçalat per Carles Puigdemont o Quim Torra.

D'aquesta manera, Sintes se suma a un altre dels tradicionals suports dels convergents, el columnista de La Vanguardia Francesc-Marc Álvaro, que dies enrere ja parlava del "retorn d'Artur Mas", cosa que ara també fa Sintes. Álvaro destacava que l'expresident de la Generalitat és "analític i escolta a molta gent".

En el seu article, Sintes parla de Marta Pascal i de Carles Campuzano, que va defesar que "cal evitar que el conflicte s'enquisti i sortir de l'atzucac en què ens trobem" durant la presentació del seu llibre.

"L'espai destinat a la presentació va quedar molt petit, i la gran majoria del públic -entre ells antics dirigents i quadres convergents- va haver de quedar de peu. Durant el temps en què va durar l'acte, en el qual va prendre també la paraula l'exconseller Lluís Recoder, ningú va pronunciar el nom de Puigdemont ", destaca, tot i reconèixer que" la figura del veí de Waterloo es va mantenir sempre surant en l'ambient".

"Mentre escoltava a Pascal, algun assistent no va poder evitar exclamar, en veu baixa però audible: 'Ja era hora!'. Molts desitjaven que els discrepants es plantessin i defensessin obertament una anàlisi i una estratègia realistes, una estratègia cap a la independència que no passi pel xoc constant i, al seu entendre, contraproduent amb l'Estat", explica.

"En realitat, ningú sap què passarà en el si del conglomerat Junts per Catalunya, que agrupa puigdemontistas i pospujolistas pragmàtics com Pascal i Campuzano. Potser les hostilitats quedin més o menys congelades, o continuï l'intercanvi públic de cops. De moment tant Puigdemont com els seus han reaccionat amb notable hostilitat. Veurem què fan uns i altres en els pròxims dies", afegeix.

"En paral·lel, els crítics amb Puigdemont observen cada vegada de forma més evident l'expresident Artur Mas, que sempre s'ha mantingut perfectament connectat amb el que succeïa en el seu partit i en el camp independentista. Alguns especulen, de vegades amb mal dissimulada esperança, sobre el retorn del president a l'activitat política quan l'any que ve acabi la seva inhabilitació. També en relació al futur de Mas caldrà estar atents", conclou.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Carlos Gomez, bestia amb forma ahumana, 10/04/2019 - 19:41

Tan be que anaven amb la Maripau, mossen Ballarin i el Filiprim quan l´Antiga Casa Pujol no tenia veleitats colpistes i nomes es dedicava a robar

Quins temps aquells els de l´oasi de Pujol sense UDEF ni Fiscalia Anticorrupcio obstinades en exterminarlos i celebraven amb joioses xocolatades al Pati dels Tarongers el sant del patriarca del cártel

#5 Oriol , Manresa , 10/04/2019 - 16:22

L'home és l'únic animal capaç de ensupegar dos cops amb la mateixa perdre.

#4 ferran, rugby, 10/04/2019 - 16:16

pues si la sol.lució és que l’arturu torni a 1ª línia...

#4.1 Josep, Lleida, 11/04/2019 - 08:29

Ja tens raó, ja. Tot i que comparant amb els talibans sonats que hi ara, hasta el Mas, sembli menys dolent, cal recordar que va ser l'Arturu que va engegar tot el que ara vivim.
I dont never forget.

#3 Didac B., Barcelona, 10/04/2019 - 16:02

Els palmeros sempre estan ben untats i treballen a toc de corneta quan veuen que perillen els seus emoluments. Aquests també son responsables de la trama que ha trencat aquesta societat. Només falta ara la resurecció del tal Mas que ja el donaven per enterrat, hi ha tant poc nivell que van a buscar el creador de tot el desgavell per rematar-ho

#2 Muratatalea , Por ahí abajo , 10/04/2019 - 15:53

De lo que tienen que ser conscientes es de que no hay estrategia posible. De independencia nada... ni ahora ni nunca.