Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2015. 21:18h.

Els partits accepten l’ensenyament de l’Islam a l’escola pública

Només el líder ‘ultra’ Josep Anglada critica la mesura

Els partits accepten l’ensenyament de l’Islam a l’escola pública

Una imatge de Josep Anglada

El líder del corrent intern Refundació Democràtica de PxC, Josep Anglada, ha dit que "ja no saben què més fer per enfonsar la nostra cultura, les nostres costums i la nostra identitat”, en referència a la decisió del Department d'Ensenyament d’introduir l’ensenyament de la "cultura religiosa” a l’educació primària.

Anglada s'ha preguntat “si volem ser una societat multicultural o volem escollir entre ser una societat amb identitat pròpia i, per tant, mantenir les nostres ressenyes històriques i culturals o ser una societat sense anima”.

En aquest sentit, el líder del partit ultra ha demanat a la consellera Rigau que “ens expliqui si a cap estat islàmic es permet estudiar a les escoles públiques cultures cristianes o d’altres religions”.

Finalment, ha afirmat que “cal recordar que l’islam avui per avui no és una religió com les altres, i hem d’explicar el perquè; ningú posa bombes, ni degolla gent en nom de la religió catòlica, ni protestant, ni ortodoxa, ni jueva ni budista”.

“En canvi l’islam té un problema només seu que va molt més enllà de la religió”, afegint “que ningú posi en dubte que la nostra societat sense els nostres valors i sobre la nostra pròpia identitat no té futur”, ha sentenciat el polític de la formació xenòfoba.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 egarense, Terrassa, 04/02/2015 - 11:57

Cada día tengo mas claro que los partidos van por un camino y los ciudadanos vamos por otro y a los comentarios me remito
El derecho a decidir no se puede quedar en una cuestion identitaria y si se quiere tiene que ser para todas las cuestiones que afectan al futuro de nuestra cultura

#8 Neferu, Barcelona, 04/02/2015 - 11:06

También los comunistas están de acuerdo en que se dé religión en las escuelas? Acaso hay otra intención que no nos dicen?
Esto me recuerda la entrevista de Carod con ETA para que no atentaran en Catalunya.
¡¡Ojalá me equivoque, sería muy gordo!! pero ya me lo creo todo.

#7 Ramon, S. C. de F., 04/02/2015 - 10:00

Els partits i els ciutadans progressistes estem deixant en mans de la ultradreta feixista un discurs que hauríem de fer nostre. No a l'islamisme! darrere de mesures aparentment inofensives com aquesta, estem covant l'ou de la serp.

#6 Josep-Maria, Barcelona, 04/02/2015 - 09:54

¿Com es farà, això? ¿Anirà a l'escola un clergue musulmà a parlar només als alumnes musulmans? ¿Hi anirà un clergue catòlic a parlar als catòlics? ¿Serà el professorat ordinari, que, simplement, donarà informació -a tots els alumnes- sobre religió musulmana, catòlica i sobre altres?

#5 Lelo, Bcn, 04/02/2015 - 09:33

Muera Sócrates, muera Rosseau, muera Voltaire. Viva Mahoma, viva Alí, viva Jeremías...