Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2018. 16:58h.

Els partits del procés neguen fractura social a Catalunya

JxCat, ERC i la CUP desmenteixen els problemes de convivència

Els partits del procés neguen fractura social a Catalunya

Anna Caula (foto: ERC)

JxCat, ERC i la CUP han negat que existeixi una "fractura social" a Catalunya a causa del procés i han considerat que la societat catalana està "cohesionada" durant el ple de la convivència que s'ha dut a terme aquest dimecres al matí al Parlament.

La diputada de JxCat Aurora Madaula ha afirmat que "no s'ha trencat mai la convivència a Catalunya" i ha acusat C's de voler transmetre aquesta imatge. "Aquesta part del debat és una fal·làcia, perquè no s'ha trencat mai la convivència a Catalunya, no s'ha perdut mai, malgrat que vostès s'entestin a emetre una idea distorsionada de la realitat" ha assenyalat Madaula.

"Afirmo rotundament que a Catalunya no hi ha cap fractura social ni tampoc hi ha problemes de convivència. El que vivim, en tot cas, és un problema polític, un conflicte polític que vostès i altres partits d'aquesta cambra han volgut judicialitzar" ha etzibat la diputada de JxCat.

La diputada d'ERC, Anna Caula, ha afirmat que "tenim una societat cohesionada" i que "invocar la fractura és trair la pròpia història" durant la seva intervenció a la sessió plenària.

"Dir que hi ha fractura equivaldria a menystenir els lligams sòlids, construïts al llarg de molts decennis, d'associacionisme actiu al voltant dels parcs públics, de les escoles i tants altres espais de convivència que s'han guanyat a pols en les barriades" ha manifestat Caula, recalcant que "invocar la fractura és trair la pròpia història".

"Tenim una societat cohesionada. I no vull aquí utilitzar 'cohesió social' com a mantra per deixar el tema tancat, com si fos una qüestió definitiva. No. La cohesió social es treballa dia a dia, i és reversible" ha admès la diputada republicana.

Caula també ha retret a C's que "vostès són els reis de la confrontació i la provocació i viuen incòmodes a la Catalunya dels pactes, on no es mira la llengua que es parla, en una Catalunya construïda per a tothom".

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha explicat que no compartia ni el títol del debat. "La convivència social no s'ha perdut", ha manifestat, i ha criticat a C's les "falsedats". "Apel·len a la neutralitat de l'espai públic i s'han passat l'estiu ocupant-lo amb actes partidistes. Estem absolutament a favor però han de ser coherents. Mantinguin una mínima coherència", ha dit.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Enlloc, 11/10/2018 - 11:07

Se tapan los ojos para no ver la realidad mientras conducen el tractor a toda pastilla, el hostiazo está garantizado.

#9 Carmen, Gerona, 11/10/2018 - 09:45

Vale, aceptamos pulpo como animal de compañía...

#8 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 10/10/2018 - 21:05

Aquesta diputada es tan fanatica que se rie de lo que dice.

#7 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 10/10/2018 - 18:37

Europa cada vez tiene más claras las mentiras del nacionalismo separatista y el peligro que supone.
https://www.politico.eu/article/catalonia-independence-nationalist-government-is-a-threat-to-europe-referendum/

#6 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/10/2018 - 18:09

¿Cómo pueden ser tan sinvergüenzas y mentirosos?