Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2010. 21:48h.

"Els partits espanyols interpreten la Constitució com si fos el Codi Penal"

Puigcercós afirma que "qualsevol llei del Parlament pot ser recorreguda"

"Els partits espanyols interpreten la Constitució com si fos el Codi Penal"

Puigcercós, en una foto d'arxiu

El líder d'Esquerra (ERC), Joan Puigcercós, ha dit que "els partits espanyols interpreten la Constitució com si fos el Codi Penal", en una conferència titulada Gent valenta per a un país independent, al campus universitari de La Salle de Barcelona.

"Tot el que faci Catalunya des del seu Parlament està sota control, i els partits espanyols interpreten la Constitució com el Codi Penal", una manera d'entendre, ha dit, "que és totalment oposada a la dels països anglosaxons, per als quals el més important és el consens polític i el pacte". Segons Puigcercós, "aquí no funciona així, i la Constitució, que havia de ser un punt de partida, ha passat a ser el punt i final".

El candidat republicà ha assegurat que "quan CiU i el PSC vegin que Espanya diu no (al concert econòmic) no podran negar una altra vegada que cal un referèndum d'autodeterminació, i estic segur que el guanyarem".

Puigcercós ha afegit que "molts catalans pensaven que fent pedagogia podien aconseguir una Espanya més plural o federal, malgrat que Esquerra ja fa temps que va veure que això era impossible".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 CIutadà català, Catalunya Lliure, 08/10/2010 - 00:25

És realment descollonant que siguin els partits que representen el nacionalisme espanyol que ho interpretin com un Codi Penal, quan aquest nacionalisme te un passat tant injust, delinqüent, violent i amb tantes il·legalitats comeses. És brutal..., juas!

#7 Espartero, BCN, 07/10/2010 - 11:49

Que acabe la carrera que empezó y se enterará que la Constitución se aplica por encima del código penal. Y claro que la Constitución es el punto final, aquí y en todo el mundo, el nivel de este tío demuestra que para presidir ERC solo hay que ser indepe y gritar mucho.

#6 Tomamos nota, gracias antonton, 07/10/2010 - 10:41

ANTONTÓN (san jose), o sea, que si decidimos en referendum dejar sin servicios sociales a tus compatriotas sudacas que viven en Cataluña, seríamos muy democráticos y buena gente.

#5 Cat. no es una nació, bcn, 07/10/2010 - 09:32

Pau, CAT. sólo tiene territorio autonómico, no nacional, que es el de España sólo que descentralziado ¿estamos? y las autonomías aparecen y desaparecen ¿mentiendes? NO SOIS NACIÓ, sois un poble de botiguers, una gran superficie en permamente época de rebajas

#4 Joan, Barcelona, 07/10/2010 - 09:22

VOTAR ERC = MONTILLA PRESIDENT