Publicitat
Política · 29 de Juny de 2009. 15:57h.

Els partits polítics són "els més corruptes", segons Garrigues Walker

“La corrupció està creixent inequívocament i claríssimament, pràcticament a tots els països”

Els partits polítics són "els més corruptes", segons Garrigues Walker

Antoni Garrigues Walker, en una imatge d'arxiu

El president de la firma d'avocats Garrigues, Antonio Garrigues Walker, ha explicat que la corrupció és un problema creixent, tal com demostra el Baròmetre Global de la Corrupció 2009, en el qual ha participat. En declaracions al programa Problemes domèstics, de Catalunya Ràdio, Garrigues Walker ha afirmat que “la corrupció està creixent inequívocament i claríssimament, pràcticament a tots els països”. A preguntes de Manel Fuentes sobre la situació de la corrupció a Espanya, Garrigues Walker no s’ha mostrat gens optimista. Segons ha explicat, la corrupció està augmentant i la crisi agreuja encara més la situació, que és especialment preocupant entre els partits polítics. “Les institucions més corruptes són els partits polítics”.

Garrigues Walker s’ha mostrat convençut que cal una reacció de la societat civil, i especialment dels mitjans de comunicació i la classe empresarial. D’altra banda, ha explicat que la corrupció no només existeix a Espanya, sinó que es tracta d’una problemàtica global, que afecta especialment les classes socials més desfavorides, i que un exemple clar n’és Itàlia. “La meva alegria absoluta seria que realment Berlusconi caigués d’una forma absoluta, i que no aixequés el cap mai més. Realment l’exemple de lideratge corrupte que ha donat Berlusconi és un exemple molt trist”.

Sobre els mitjans per controlar la corrupció, Garrigues Walker ha defensat l’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2009, que es troba en la segona fase, i la necessitat de focalitzar els esforços en els poders locals. “El tema dels ajuntaments ha estat un focus de corrupció molt alt a Espanya. Hi ha hagut un exercici abusiu del poder discrecional, per exemple quan es tracta de donar permisos o llicències”.

Segons ha explicat Garrigues Walker, els models de corrupció poden modificar-se, però cal que es comenci per criminalitzar-los. “El que està clar és que s’està produint un fenomen a Europa, però en concret a Espanya, en el qual els polítics o la gent corrupta no veu danyada la seva imatge de cap manera, i fins i tot els polítics corruptes moltes vegades són reelegits”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 ccc, bcn, 30/06/2009 - 10:44

corrupció és cobrar el 3%, encarregar informes a amics, col·locar a gent delparit o amics a l'asministració pq acabin sent funcionaris,...., no només empraris corrompent a polítics,i tota aquseta pasta la paguem els ciutadans i sembla q estem contents

#9 DLM, Barcelona, 30/06/2009 - 07:14

Sr. Garrigues, no hace falta irse a Italia para poner un ejemplo de lo que Vd. entiende por corrupción. Hay aquí, en España, suficientes ejemplos que podría Vd. mencionar, lo que no entiendo es el por qué no lo hace. Teme enemistarse con alguien?

#8 Ariel, Barcelona, 30/06/2009 - 04:11

Aquest tio està liure de tota sospita? És un ultraliberal que s'ha folrat amb la bombolla de la construcció, que no li va fer cap lleig al franquisme i als negocis bruts d'EEUU i que va crear un partit que no va votar ningú: si no ara seria un d'ells.

#7 zxcv, zxcv, 29/06/2009 - 22:06

Qué se le ha perdido en Italia

#6 estafut no. Tendria que ser ilegal, Barcelona, 29/06/2009 - 22:01

Los políticos prometen cosas en las elecciones que no cumplen después. O, hacen leyes y estatufos que nunca dijeron que harían.

Estatuto cat tendría que ser nulo. Aprobado por menos del 40% anulando el anterior que fue aprobado por 74%,

#6.1 jose, cadiz, 30/07/2011 - 08:59

para acabar con la corrupcion politica y demas hay que quitar el derecho de aforado,eso por una parte por otro lado los jueces que en tre ellos se designen y no los partidos politicos como hasta ahora se hacia asi son mas libres