Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2010. 19:42h.

"Els partits s'estan carregant la democràcia"

Juli Capella qualifica aquestes formacions polítiques de "instruments de manutenció"

"Els partits s'estan carregant la democràcia"

L'arquitecte Juli Capella

L'arquitecte i articulista Juli Capella afirma en un article publicat a El Periódico de Catalunya, titulat "Adéu, partits polítics!" que els "partits polítics s'estan carregant la democràcia", i que "van ser útils", però "el segle XXI els diu adéu".

Dirigint-se als partits, diu que "una vegada vau ser instruments de transformació i avui ho sou de manutenció", i que "tots esteu tacats per un finançament tèrbola i il·legal". També els critica perquè "no sou exemple de transparència ni de renovació".

"En pro de l'eficiència", continua, "heu cancel·lat el debat i la discrepància", i "cada vegada esteu més lluny de la gent i més a prop entre vosaltres". Així mateix, l'articulista indica que "intenteu silenciar altres organitzacions socials i moviments polítiques que no podeu manipular i us van prenent terreny".

Igualment, Capella critica els partits perquè "tots elaboreu el mateix programa electoral pensat per acontentar tothom, i que sabeu perfectament que no complireu", i els retreu un "corporativisme" que els "deslegitima".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 eduard, St. Boi, 18/02/2010 - 14:53

A aquest senyor, els partits polítics que tant critica l'han "col·locat" de Conseller al Consell de les Arts, amb una bona remuneració econòmica. L'article per a què és, per dissimular?

#12 bmjvalles, Terrassa, 18/02/2010 - 10:33

Els actuals partits polítics són el càncer de la democràcia, per què no representen a ningú, només miren pel seu cul. Cal l'extermini dels polítics actuals i trobar una nova forma de democràcia que impliqui directament als electors.

#11 Jordi, Barcelona, 18/02/2010 - 10:24

Una altre sociata desenganyat amb el seu partit i amb en Montilla?

#10 esteve, badalona, 18/02/2010 - 10:17

En pro de l'eficiència podríem tenir una dictadura no? La democràcia és menys eficient (més cara i més vividors) però més justa i els partits són la corretja de transmissió. Uns ho fan malament, d'altres a mitges. No estic d'acord.

#9 Rosa S., Barcelona, 18/02/2010 - 09:46

A votar tothom a l\'Ariel Santamaria!