Publicitat
Política · 14 de Gener de 2022. 11:40h.

"Els peatges de la Generalitat han pujat més d'un 5%"

Santi Rodríguez, secretari general del PPC: "és el major increment dels darrers quinze anys"

"Els peatges de la Generalitat han pujat més d'un 5%"

El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez, ha denunciat en una entrevista al canal de Youtube de Xavier Rius que "enguany els peatges de la Generalitat han pujat més d'un 5%". Ho ha fet després que el partit hagi demanat la supressió total dels peatges a les carreteres catalanes.

Rodríguez ha assenyalat que "és el major increment dels darrers quinze anys" i ha afegit que "això ocorre després que fa deu anys Esquerra fes la campanya mediàtica tan sonada 'Catalunya lliure de peatges' i el 'No vull pagar' que va provocar conflictes en els peatges".

 

 

"Aquells que van promoure aquesta campanya estan al Govern i a la presidència de la Generalitat i ara ja no s'en recorden". "Per què la Generalitat no té el gest d'acabar amb aquests peatges? Tot això, al final, el que produeix és un greuge territorial a Catalunya molt important", ha lamentat.

Santi Rodríguez ha detallat que només queden els peatges de les autopistes de la Generalitat; la C-16 en els Túnels de Vallvidrera, la C-16 (autopista de Montserrat), de Sant Cugat a Manresa, la C-16 al seu pas pels Túnels del Cadi i la C-32 (autopista Pau Casals), de Castelldefels al Vendrell i ha reclamat al Govern que elabori "un pla" per a "anar reduint, primer, les quotes; i després escurçant les concessions".

Finalment, l'ex diputat ha assenyalat que "les autopistes de peatge de l'Estat són gratuïtes i les de la Generalitat són de pagament" i, per això, han intentat "un acord amb l'Estat per poder implantar un sistema de pagament de tarifa plana per pagar el manteniment". "La intenció que tenien era costejar a càrrec de la vinyeta el rescat de les autopistes que tenen concessions fins a 2037 i 2039", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 JOSEP , FORA EL PEATGES DE ARAGONES , 14/01/2022 - 18:27

CATALUNYA LLIURE DE PEATGES . Ara els de la Generalitat FORA Pere Aragones E.R.C. ¿ PER QUÈ NO VOLU TREURE ELS PEATGES ? Es una injusticia falsos hipocritas DEMANAR AL GOVERN ESPANYOL Tregui ELS SEUS PEATGES .Pero tal vegada EL GOVERN CATALÀ no fa al mateix amb els seus ¿ Per què tenin 7 Pistes de Esqui Publicas ? Son una ruina

#4 Albert, Blanes, 14/01/2022 - 12:52

Mangants, s.a.

#3 Facholin, Barcelona, 14/01/2022 - 12:23

Facil solucion. Que nadie utilize los autopistas de la generalitat. Recaudacion cero.

#2 Libertad , Burgos , 14/01/2022 - 12:10

Haber si la gente empieza a abrir los ojos y deja de mantener los chiringuitos y sueldazos de estos mangantes y empieza a ir el dinero al bien comun

#1 Flanagan, Tabarnia City, 14/01/2022 - 11:56

Lógico,ahora facturaban menos tras abrir gratis el resto de peajes de otras vías,pues a robar a los cuatro que pasan por sus autopistas que deben ser despistados porque conmigo que no cuenten.