Publicitat
Política · 13 de Gener de 2017. 12:22h.

Els policies afirmen que “estem farts”

Es manifestaran per reclamar una “defensa real sense titubejos per part de les nostres administracions”

Els policies afirmen que “estem farts”

Jané, amb mossos

Els sindicats policials han convocat una manifestació, que reunirà tots els cossos policials, per al proper 17 de gener amb l'argument que "estem farts i ja no podem més". En aquest sentit han creat una plataforma "que no entén de polítiques, sinó que uneix a tots els policies sigui de Catalunya o de la resta d'Espanya".

Els policies reclamen, en primer lloc, "protecció jurídica de l'agent de l'autoritat". "Se sol·liciten actuacions d'ofici per part de l'administració implicada tant en agressions físiques o verbals als agents de l'autoritat aplicant el Codi Penal perquè no quedin les agressions en simples multes, aplicació del principi d'indemnitat pel qual l'Administració ha de respondre subsidiàriament a les lesions a policies", indiquen.

També critiquen la "pena afegida per a Funcionaris de forces i cossos". "Modificació de la normativa, perquè la inhabilitació especial és limiti només a la durada de la pena i sense la pèrdua de la condició de policia. I eliminar la doble pena per la via administrativa, quan ha recaigut una pena judicial", assenyalen.

Igualment fan referència a "la regulació de la proporcionalitat en l'ús de la força i de les armes". En aquest sentit reclamen "modificació de la llei per adaptar-la al temps actuals, així com els respectives lleis de policia de les diferents comunitats autònomes. I d'una vegada per totes, es reguli clarament i amb el vocabulari adequat a la tasca policial, a l'ús de la Força i les armes policials. Modificació del Reglament d'armes per fer-lo més restrictiu".

També exigeixen "dotar de mitjans idonis i suficients per a la tasca policial". "Adquirir pistoles elèctriques, Taser, i altres eines necessàries per desenvolupar amb seguretat i professionalitat nostra tasca diària. I que en l'adquisició del material prevalgui la funcionalitat i l'operativitat abans que l'econòmic", apunten.

D'altra banda, aposten per "estàndards unificats i augmentar la col·laboració de les diferents administracions, i que aquesta col·laboració sigui real i no es quedi només en el paper". Finalment, volen "evitar o minimitzar els suïcidis i altres trastorns en els cossos policials".

"Demanem respecte a la nostra tasca com a policies, despolitització dels nostres col·lectius per part de totes les formacions polítiques i que no siguin usades les nostres actuacions com a arma llancívola o es pretengui amb elles un rèdit electoral, així com un suport i defensa real sense titubejos per part de les nostres administracions".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Luigi., Barcino, 13/01/2017 - 15:48

Ver a los Mossos, a la Policia Nacional y a la Guardia Civil, manifestándose juntos en Barcelona, será todo un espectáculo.

#2.1 llordi puyol, los puyoles, 13/01/2017 - 20:06

En efecto cuando detengan a los pulloles

#1 Observador, Girona, 13/01/2017 - 13:28

És el que passa quan el Govern és una casa de barrets. Més o menys com als anys 30.