Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2019. 11:10h.

Els policies van complir amb la seva feina

Van actuar "en compliment de resolucions judicials"

Els policies van complir amb la seva feina

Càrregues policials l'1 d'octubre. Foto: Robert Bonet

La sentència del Suprem destaca, en l'apartat de fets provats, un esment al fet que les forces i cossos de seguretat de l'Estat van complir amb la seva tasca el dia del referèndum tot i la polèmica per les càrregues policials.

"La inexistència d'un cens amb garanties d'autenticitat i la tasca dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, en compliment de resolucions judicials que dies abans havien ordenat la confiscació de tot el material electoral, van fer impossible la designació controlada de els presidents de mesa electoral".

"La conseqüència -afegeix- va ser que les taules es van constituir amb aquells ciutadans que en hora més primerenca van acudir al centre de votació".

El tribunal també descarta l'anomenat xoc de trens i recorda la posició de la Comissió de Venècia sobre els referèdums.

"El President de la Comissió de Venècia del Consell d'Europa havia rebutjat amb anterioritat, per carta datada el dia 2 de juny de 2017, dirigida al President de la Generalitat, la invitació cursada per tal que aquesta institució cooperar en la celebració del referèndum de l'1 d'octubre ".

"Segons s'explicava en aquesta missiva, la pretesa cooperació de les autoritats catalanes amb la Comissió havia de fer-se amb l'acord de les autoritats espanyoles. Recordava també que la Comissió de Venècia ha posat especial èmfasi en la necessitat que qualsevol referèndum es faci amb el ple compliment de la Constitució i la legislació aplicable ".

El tribunal també recorda els requeriments de la Junta Electoral i del Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 botifler1914, Sinitaca, 14/10/2019 - 13:10

Els policies van complir amb la seva feina, ellos tal vez si, pero el gobierno no. Nunca se tendría que haber llegado al 1-O.