Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2018. 11:23h.

Els portuguesos, tampoc

El president portuguès demana "respectar la sobirania de l'Estat espanyol"

Els portuguesos, tampoc

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, en una entrevista a El País mostra el seu suport a l'Estat espanyol en referència al procés independentista català. El mandatari defensa la no intervenció de Portugal en el conflicte, però demana respectar la Constitució espanyola.

"La posició de Portugal és avui la mateixa que sempre ha estat i que serà, per una qüestió de principis: respectar la sobirania de l'Estat espanyol, respectar la seva Constitució, les seves lleis i el funcionament de les seves institucions, no intervenint en la vida interna d'un altre estat, en aquest cas de l'espanyol", remarca.

Preguntat sobre "per què ressorgeixen els ultranacionalismes en aquesta Europa", respon que "Europa ha estat molt de temps en compàs d'espera. És un dels riscos que hem d'encarar. Hem perdut molt temps en matèria d'unió monetària i bancària, en ocupació, migracions i en l'enfortiment de la posició d'Europa en el món ".

"L'any passat va ser un llarguíssim impàs per les eleccions en diversos països. Hi ha una veritat bàsica: si hi ha un buit en l'espai polític i qui l’ha d'ocupar no ho fa, un altre l'ocuparà", adverteix.

"La indefinició europea ha estat aprofitada pels eurocrítics. No hi pot haver una política europea forta amb sistemes polítics d'estats membres, febles. En molts casos, els sistemes que tenim no acompanyen l'evolució dels nous temps", conclou.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Thiago, Reus/ Óbidos, 16/04/2018 - 19:57

Pués , los portugueses no la respetamos mucho la soberanía Española (después de 4 años de pertenecer a España ), Portugal se independizó de ella y a diferencia de como lo quieren hacer los catalanes (democrática y pacíficamente), los portugeses lo hicimos a " hostias" en la batalla de Montes Claros. Allí, les pegamos una zurra a los españo

#3 JJ, BCN, 16/04/2018 - 11:28

Hi ha un error de partida. Ningu no ens donara suport abans de ser independents. Es d'il.lusos esperar que sigui aixi. No se per que seguim insisting amb aquest tema.
Pero aixo no ens ha de frenar. Un cop ets independent, els estats s'han d'adaptar a la nova realitat i el mon tira endanvant sense mes problemes.

#2 Alejandro, Barcelona, 15/04/2018 - 13:39

Gracias, sr. presidente Rebelo. Está visto y comprobado que sólo las extremas derechas europeas apoyan el separatismo catalán. ¿ Por qué será?

#1 Luigi., Barcino, 15/04/2018 - 11:33

Y además :
La mayoría conservadora en el Europarlamento ya trabaja el caso del expresidente de la Generalitat no se internacionalice. El mensaje es contundente: aquí el desafío a España no tiene apoyo.