Política · 15 de Desembre de 2018. 15:29h.

Els presos demanen que la Generalitat no els alliberi

"Això, lluny d’afavorir la nostra causa, la perjudicaria"

Els presos demanen que la Generalitat no els alliberi

Els líders independentistes empresonats afronten el judici amb "plena consciència i responsabilitat". Així ho han escrit en un article d'opinió conjunt que publica el diari El Punt Avui. Demanen unitat a l'independentisme per superar, diuen, els embats de l'Estat espanyol.

Els presos agraeixen el suport de la gent i diuen que "entenem que molta gent que s’apropa físicament o emocionalment a la presó senti en carn pròpia la impotència que provoca tanta injustícia. Entenem que algú pugui considerar, fruit d’aquesta indignació que generen els abusos, que la solució hauria de ser obrir les presons".  "Això, lluny d’afavorir la nostra causa, la perjudicaria, igual que també perjudicaria els objectius polítics del país que volem i pels quals som aquí empresonats pendents d’un judici polític".

"Afrontem el judici amb plena consciència i responsabilitat" perquè tenen la convicció que "no hem comès cap delicte, perquè posar urnes no ho podrà ser mai". "I això ens fa forts davant de qualsevol embat judicial i davant qualsevol arbitrarietat i injustícia. Som innocents. Ho sabem", afegeixen.

Un cop seguin al banc dels acusats del Tribunal Suprem, diuen que "no renunciarem, no capitularem, no ens rendirem. Ben al contrari. Mantindrem el cap ben alt i parlarem clar, convençudes i convençuts plenament de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions i de les nostres conviccions".

"El judici oral -diuen- serà el moment propici perquè aparegui la veritat al mig de la sala on se'ns estarà jutjant, i el que la vulgui negar haurà de girar per força la cara, perquè se'l menjarà la vergonya, i estem convençuts que el carrer ens hi acompanyarà".

Finalment, els dirigents empresonats apunten que "ens podran condemnar, perquè tenen la força". "El que mai podran demostrar és que la seva condemna sigui justa i estigui fonamentada amb fets i proves. No, no podran, perquè, arribats a aquest punt, ja ha estat demostrat que les acusacions no s'aguanten de cap de les maneres", conclouen.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Vikander , Cornellá , 16/12/2018 - 12:25

1. Pues menos mal que les habéis dicho que no abran las cárceles, porque estaban a puntito.
2. Ese tono melancólico indica muchas cosas. Una de ellas es el gran esfuerzo que estáis haciendo para creeros vuestras propias mentiras.

#17.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/12/2018 - 17:09

Claro que no quieren que les liberen! Están en su salsa, todo el día sin hacer nada y a pan y cuchillo. El sueño de cualquier procesista, vivir gratis sin trabajar y haciéndose la víctima.

#16 Neus V., Barcelona, 16/12/2018 - 11:33

Estan millor a la presó que a casa seva, disposen de tots els serveis, no els costa ni un euro i a sobre poden rebre visites en despatxos aclimatats per ells. Despres en les seves biografies esgrimiran que van ser unes victimes de la historia i el seu somni es que la canalla llegeixin a escola les seves vides sacrificades...no es mereixen res

#15 Laughter, L'H-España, 16/12/2018 - 11:16

Poner las urnas no puede ser delito nunca, dicen estos demagogos. ¿Y si ponemos las urnas en mi comunidad de vecinos para votar si matamos al de segundo primera que pone la música a todo trapo y nos hace la vida imposible? Si sale sí, el presidente de la comunidad procederá a su ejecución. Y que no venga la policía a molestar. Es una decisión dem

#15.1 Vikander , Cornellá , 16/12/2018 - 12:33

Mi mujer y yo hemos votado quedarnos con la casa de Junqueras. Fue un referendum democrático, como manda la ley (una ley que escribimos y aprobamos el otro día).
Hicimos recuento de los votos y el resultado fue sorprendente: Dos votos a favor, cero en contra, cero en blanco, cero nulos.

#15.2 Vikander , Cornellá , 16/12/2018 - 12:41

La participación fue del 66'66 %. El otro que podía votar era el propio Junqueras, pero se conoce que no quiso delegar su voto en otro ciudadano o ciudadana.
Así entienden la democracia esta gente. No hacen más que ensalzar la necesidad de un referendum, y cuando hay uno, ni siquiera van a votar.
Aaasay dios, llévame pronto.

#14 Antonio, Barcelona, 16/12/2018 - 09:10

Si supierais lo poco que me importa el destino de estos...

#13 Sarola, Castelldefels, 16/12/2018 - 06:41

¡ Endevant herois de la patria Nazi-Kumbayá ! . Sou a punt de pasar a l'historia. ¡ El poble de cataluña no us oblidará MAI !.