Publicitat
Política · 5 de Juny de 2012. 16:51h.

Els privilegis de Montilla

SI demana a l'expresident que renunciï a les prerrogatives com expresident si és senador

Els privilegis de Montilla

Montilla, en una imatge d'arxiu, quan era president de la Generalitat

El diputat de SI Alfons López Tena ha afirmat, en roda de premsa, que "no pot ser que el senyor Montilla tingui els privilegis de senador i d'expresident de la Generalitat".

El ple debatrà demà una proposició de llei, presentada per SI, per modificar la llei dels expresidents. El text proposa mantenir la indemnització a l’hora d’abandonar el càrrec i la pensió, però amplia les incompatibilitats per als expresidents que percebin remuneracions perquè ocupen un càrrec públic o electe.

En aquest supòsit, si l'expresident opta pel sou públic i renuncia a la assignació o pensió, no podrà disposar ni d'oficina d'expresident ni fer ús de les precedències protocol·làries. La proposició de llei també té una esmena a la totalitat presentada per CiU.

Ciutadans també ha presentat una proposició de llei similar que planteja reduir a la meitat l'assignació que perceben els expresidents en deixar el càrrec i la limita a una legislatura i no a la meitat del temps que ha durat el mandat, com marca ara la llei. És a dir, es passaria d’una assignació mensual equivalent al 80% de la nòmina que han rebut com a presidents, a una del 40%.

Pel que fa a les pensions, la proposició planteja una modificació similar, que passa per una reducció de quasi la meitat de l’import. Així, es passaria d’una pensió equivalent al 60 per cent del sou que percebien com a presidents, a una d’equivalent al 35 per cent d’aquest.

D’altra banda, el text també recull, entre altres punts, la supressió de l’oficina d’expresident, amb la dotació pressupostària que té assignada.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 ROSA, LLEIDA, 07/06/2012 - 07:54

Però algú creia que aquest personatje renunciaria a una paga. Que no recordeu tots els càrrecs que tenia (o potser encara té) la seva esposa i vinga cobrar, vinga fotre el pais a la misèria i ells omplint-se la butxaca. Però es clar, els del PSC són intocables no sel's pot dir res.

#9 arruinador num. 1 de catalunya, montilla-iznajar (otro pais pobre), 06/06/2012 - 14:23

El minim que podria fer aquest MALGASTADOR es no tornar mai mes a catalunya de la que encara cobra per arruinar-la. de veritat que el món és al revés. Si aquest paio encara es manté en un partidet en ruines és per la mamella parasita de la que viu. vergonya porqueria de PSC i els seus politics merdo

#8 paula, matadepera, 06/06/2012 - 12:12

PERQUE NO EN PARLEN ELS DEL PSC ?.
DE TOTA AQUESTA VERGONYA .

TAMBE DE TOT EL QUE COBREN ELS DEL TRIPARTIT.

EL TRIPARTIT TAMBE HAURIA DE DONAR EXPLICACIONS DE TOTS ELS LLADRES I INUTILS QUEN,S VAREM MANAR I VAREN DEIXAR EL PAIS A LA RUINA.

#7 Bertu, Bcn, 06/06/2012 - 09:25

I és veritat que l'Ernest Benach cobra 104,000 euros cada any? Indignant.

#6 salvi Jacomet, Girona, 05/06/2012 - 23:11

¿I per què no demanen el mateix per als altres presidents..?
¿Potser perquè el Montilla no ha nascut a Catalunya?

#6.1 Micenes, Barcelona, 06/06/2012 - 10:58

Potser perquè els altres 2 presidents tenen més de 65 anys, i no cobren cap altre sou públic.? Potser perquè quan han acabat el seu mandat s'han retirat de la política activa i no han ocupat un càrrec tant i tant inútil com el de senador?

#6.2 AL12, BARCELONA, 06/06/2012 - 13:49

No ho demanen pas només per Montilla, sinó per a tots els expresidents que existeixen i que existiran en el futur. Demanen una cosa tan normal i tan sensata com que un expresident no pugui acumular el sou, despatx, etc. d'expresident amb el d'un altre càrrec públic. I això només ho fa Montilla!!!