Política · 2 d'Agost de 2010. 10:41h.

Els protaurins titllen de "dicadors" el tripartit i CiU

Tensions en la primera corrida de toros a la Monumental després de la prohibició

Els protaurins titllen de "dicadors" el tripartit i CiU

Pancarta que s'ha pogut veure a la Monumental

Les escridassades entre partidaris i detractors dels toros s'han repetit aquest diumenge davant la Monumental de Barcelona, després que dimecres prosperés al Parlament l'aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que prohibeix les curses de braus a partir del 2012. Els afeccionats a la festa consideren que la presència dels antitaurins ha estat una "provocació".

Alguns, fins i tot, s'han vestit de negre o han portat algun distintiu per expressar el seu "dol" davant la futura desaparició de les corrides de toros a Catalunya. Per contra, els defensors dels animals afirmen que no deixaran de manifestar-se fins que no es faci efectiva la prohibició i quan també s'eradiquin els "correbous".

També s'han vist més senyeres que mai, i amb lemes com "CiU+Tripartit=Dictador", "prohibir és menysprear la llibertat i la democràcia" o "Catalunya plural? Jajaja Volem la nostra cultura taurina". També s'ha lluït una pancarta que era un clar advertiment dels "protaurins" cap a algunes formacions polítiques. "A les urnes ens veurem" es llegia.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Gerard, Barna, 02/08/2010 - 17:43

Mirem-ho pel costat positiu. Finalment aquesta gent ha acabat adoptant la senyera com a pròpia i fins i tot escriuen en català. És una gran passa. Si a banda d'evitar tortures hem aconseguit això, doncs mireu, 2x1.

#6 Rafel Climent i Brossa, Rubí, 02/08/2010 - 14:32

Costa de creure que en ple segle XXI, encara hi hagi criminals que gaudeixin veient com fan patir un pobre animal, fin a matar-lo. Es possible que hi hagi tan pocs escrúpols entre gent que es fa dir civilitzada????

#5 ignasi, sant cugat del vallès, 02/08/2010 - 13:29

curiosa tirania, la del 90% del Parlament

#4 Lopes Pena, Jaujalunya, 02/08/2010 - 13:10

La prohibición sólo ha tenido repercusión en los paises donde se practica el toreo (Francia, Portugal, Suramérica). Es decir, en los paises dnd la prohibición es impopular. Se ve que hay algunos que no se cansan de hacer el Lopes Pena.

#3 plaça buida, Barcelona, 02/08/2010 - 13:02

La plaça practicament buida i nomes una trentena de protaurins exaltats amb un parell de pancartes... Aquesta es la Catalunya real davant de les corrides. Acabem d una vegada amb tanta tortura. La llibertat i la tortura son incompatibles!!