Publicitat
Política · 6 d'Abril de 2022. 15:10h.

Els punts febles dels Jocs

Els Comuns i Ciutadans posen de manifest les incongruències de la consulta

Els punts febles dels Jocs

Vilagrà, en una visita recent a La Molina

La candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern als Pirineus i la consulta anunciada aquest dilluns pel Govern ha tornat a suscitar les crítiques de grups de l'oposició com En Comú Podem i Ciutadans a la sessió de control del Parlament.

El diputat d'En Comú Podem Lucas Ferro ha criticat que el Govern hagi anunciat una consulta en "ple estiu, amb comarques de primera i de segona divisió i sense vot telemàtic". "Tot pensat per desmobilitzar els ciutadans i ciutadanes del Pirineu, i dient que el Govern farà campanya neutral, com si no portessin mesos de campanya sostinguda i com si no estigués amagant tots els informes", ha criticat.

Ferro ha lamentat que "no sabem ni el projecte olímpic ni els milions que hi haurem de destinar" i ha afegit que "tampoc tenim l'informe ambiental". "Considera neutral convocar una consulta sense haver fet públic ni el projecte olímpic, ni el pressupost necessari per fer-ho ni els informes d'impacte ambiental?", ha preguntat.

El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha retret a Pere Aragonès que "li fa por que hi hagi un altre èxit a Catalunya com el de Barcelona 92" i l'ha instat a "liderar i unir esforços com van fer al seu dia persones tan diferents, de procedències tan diferents com Samaranch i Maragall" amb Barcelona 92.

Carrizosa l'ha acusat d'estar "boicotejant l'aliança amb Aragó i sotmetent la decisió a una consulta a sis comarques, sis comarques que tenen la mateixa població de Castelldefels". "Vostè s'imagina que a Castelldefels se li hagués donat el veto sobre els Jocs Olímpics del 92 perquè s'hi havia de construir el Canal Olímpic?", ha preguntat.

Finalment, el líder de la formació taronja li ha recriminat que "amb falta de lleialtat, amb opacitat i amb supèrbia" l'Aragó. "Tant costa assumir una candidatura conjunta, dempeus d'igualtat amb Aragó, una comunitat amb què ens uneixen llaços històrics, socials, culturals, sentimentals i econòmics, importantíssims", ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 06/04/2022 - 19:07

Si se hace caso a Carrizosa en el invierno de 2030 disfrutaremos de unos Juegos Olímpicos buenos como los de 1992, Si no se le hace caso: ¡Puuuuuf!

#2 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 06/04/2022 - 18:18

Los juegos los quieren para ellos solos, pero si por pura casualidad se los concedieran se pondrán grito en cielo a pedir dinero mucho dinero a ser posible todo para hacerlos posible, eso sí eso no lo contarían nunca y cada vez que se lo hechen en cara será catalanofobia y pura envidia

#1 Marc de Vich, Vich, 06/04/2022 - 17:11

Pero es que son españoles,y a los ayatolas esto no les va,han de ser ellos que son los mejores,y más guapos,cuando Sanchez les ha dado alas y sin tomar Red Bull,pinta a fracaso estrepitoso y dinero dilapidado,las cosas se hacen bien o no se hacen,y el querer imponer,ya es muy mal augurio de lo que pueda pasar.Lo siento por el Pirineo