Publicitat
Política · 15 de Març de 2013. 14:37h.

Els quatre magnífics

La política exterior de la Generalitat, a les seves mans

Els quatre magnífics

Homs, Royo, Albinyana i Estruch

El Govern ha apostat pel conseller Francesc Homs, Roger Albinyana, Albert Royo i Martí Estruch com els quatre homes forts per a promoure Catalunya a nivell internacional, en ple procés de sobirania.

Homs, com a titular del Departament de la Presidència, encapçala totes les operacions referents a 'afers exteriors', malgrat que finalment aquesta denominació no s'hagi incorporat a la nomenclatura de la conselleria.

D'altra banda, Albinyana va ser nomenat el passat mes de gener com a secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat mentre que Royo és, des de febrer, el nou secretari general de Diplocat, l'organisme que té la missió de "construir una diplomàcia catalana del segle XXI per reforçar la presència de Catalunya al món".

Estruch és director del programa Eugeni Xammar, que és l'oficina de relació amb la premsa internacional. Anteriorment, des de l'any 2008 i fins el 2012, ha estat delegat del Govern de la Generalitat a Alemanya, un lloc clau en aquest cas de cara a que una possible Catalunya independent fos acceptada per formar part de la Unió Europea, donat el pes del govern alemany en la política continental.

Francesc Homs (Vic, 1969), és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actual conseller de la Presidència, ha estat prèviament secretari general del Departament i portaveu del Govern. Ha treballat al sector privat en diverses empreses (serveis i banca) i al sector públic a la Generalitat de Catalunya, on ocupà, entre d'altres, el càrrec de director general d'Afers Interdepartamentals del departament de la Presidència.

Militant de CDC des de 1993. Membre de l'Executiva Nacional de CDC i de la seva Permanent. Membre de l'Executiva Nacional de CiU. Redactor de la proposta de nou Estatut de CiU. Ponent del nou Estatut 2006. Diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2010.

Roger Albinyana (Barcelona, 1980) Economista. Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha cursat el programa de lideratge Vicens Vives a ESADE, així com nombrosos cursos sobre Relacions Internacionals oferts pel Consell d’Europa, l’OTAN, l’OSCE i l’ASEF.

Militant de CDC des de 1997, el 2002 i el 2003 va formar part com a membre observador de la Convenció per al futur d’Europa que es va encarregar de la redacció del Tractat Constitucional Europeu.  Entre 2004 i 2008 va presidir la Joventut Liberal Europea. Entre 2008 i 2010 va ser director de la Fundació privada Cercle d’Estudis Sobiranistes i ha estat director del programa de suport a la Unió per la Mediterrània.

Albert Royo (Barcelona, 1977) és llicenciat en Ciències Polítiques, Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada (Universitat Pompeu Fabra) i diplomat en Afers Europeus (London School of Economics). Ha treballat a la Comissió Europea des de l'any 2001. També havia treballat a la Delegació de la Generalitat a Brussel·les, entre d'altres. També ha estat secretari de Cooperació Exterior i d'Afers Exteriors del Govern de Catalunya (2004-2007).

Martí Estruch és nascut a Lovaina (Bèlgica) l'any 1968. És llicenciat en Filologia Anglogermànica (UAB) i en Periodisme (UPF). Ha dirigit el Gabinet d’Anàlisi i Prospectiva de la UOC, universitat on també ha fet de cap de Projectes del Gabinet de Relacions Internacionals.
 
Anteriorment ha estat cap de redacció del diari digital VilaWeb, responsable de Comunicació del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, i membre de l'equip de Difusió del Fòrum Universal de les Cultures-Barcelona 2004.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 alicantino, alicante valencia ESPAÑA, 17/03/2013 - 12:46

los de enoticies, deben incluir la sección de humor en la sección de política. Reconozco que a veces hasta son graciosos, porque este titular es sublime. los cuatro magníficos, estos. Y tienen la deferencia hasta de poner la foto, para que nos venga la carcajada más facilmente. Geniales, seguid así

#9 EXPLICA-HO, independència, 16/03/2013 - 10:01

Amb 1/4 part del que Espanya ens roba anualment, no hi hauria retallades. Ni amb la meitat dels 8.000 Milions d'Euros que espanya ens deu. L'espoli fiscal puja fins als 17 000 000 000€ anuals i sense ell, el pressupost de la generalitat pujaria un 65%.

#9.1 spanish, Madrid, 16/03/2013 - 13:23

tendrias que ller un pooc mas y saber lo que es una balanza fiscal y el sitema po flujo monetario o economicao, tendrias que saber quien paga el IVA realmente y qye es un deficit neutralizado y cunado lo sepas veras que has hecho el ridiculo mas espantoso

#7 Maria, Manresa, 15/03/2013 - 23:49

Per llogar cadires aquest equip. Això és de segona divisió!

#7.1 Miquel, Barcelona, 16/03/2013 - 16:34

De tercera, Maria, de tercera: cap d ells té un expedient acadèmic rellevant, ni gaire experiència real en política exterior de veritat. Es molt penòs sentir al Quico Homs parlar amb frases fetes i sense contingut. No sé com el Mas no s adona... Tot això acabará molt malament

#6 Carlota, Girona, 15/03/2013 - 22:14

Bon equip, si senyor! Ens en sortirem!

#5 pepe, andorra, 15/03/2013 - 20:53

segun la constitucion votada por los catalanes en su momento, con gran mayoria, las cosas del exterior son cosa del ministerio de turno. Q se monten un despachito en las embajadas de España, aunque entonces no habria tanto presupuesto al q sacarle unos eurillos, entiendo q la pela es la pela.