Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2009. 17:47h.

Els referèndums, al Parlament Europeu

ERC demana que s'inclogui en el proper Consell Europeu les consultes sobiranistes

Els referèndums, al Parlament Europeu

Oriol Junqueras amb l'alcalde d'Arenys, Carles Móra

L'Aliança Lliure Europea (ALE) ha demanat, a instàncies d'Esquerra, que s'inclogui al debat del Consell Europeu, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de desembre, els referèndums d'autodeterminació que s'estan organitzant a Catalunya. La presidenta del subgrup parlamentari de l'ALE, l'eurodiputada Jill Evans, ha assegurat al nou president de la UE, Herman Van Rompuy, que és necessari donar resposta a la demanda de consultes populars de Catalunya i ha subratllat que 'Europa canvia, i espero que el nou president ho reconegui i hi respongui'.

A principis de setembre i arran d'una reunió convocada per l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, els diputats de l'ALE i l'eurodiputada del Sinn Féin ja van signar una declaració a favor del dret a decidir dels ciutadans catalans. En el document donaven ple suport a la consulta celebrada a Arenys de Munt, que van qualificar com 'una política de radicalitat democràtica', i consideraven que 'els ciutadans han de ser capaços de decidir sobre tots els aspectes de la vida pública, per la qual cosa també han de decidir a quin estat volen pertànyer'.

'L’autodeterminació ha de ser un dret per a tots els pobles', asseguraven en el document, 'perquè l'autodeterminació és, en realitat, un pas més cap a la democratització de la societat, tal com ho van ser, fa pocs segles, la llibertat de pensament, el dret al vot o la llibertat d'associació'. Junqueras ha iniciat a més una campanya per informa puntualment, a través de cartes, a tots els eurodiputats del Parlament Europeu sobre el procés democràtic
d'autodeterminació a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 betes i fils, rubi, 25/11/2009 - 22:32

jo vaig vota Junqueras, al menys, el meu vot, algo fa a europa. Gràcies Oriol.

#2 Febari, Girona, 25/11/2009 - 21:59

Crec que ha arribat el moment en què el Parlament Europeu prengui seriosament la possiblitat del naixement de Catalunya com a nació independent tal com han fet fa poc altres nous paísos europeus emergents. La primera passa és opció del dret a decidir.

#1 maria, nou barris, 25/11/2009 - 21:34

on son els de CIU? i els del PSC? i I.C? no eren tan nacionalistes a les eleccions, aqui els unic que ens defensen mes enlla de parloteos es ERC i aquesta noticia o demostra