Publicitat
Política · 20 de Maig de 2020. 13:28h.

Els restauradors s’oposen al pla de Colau

Adverteixen que el decret sobre l'ampliació de terrasses "serà difícil d'aplicar"

Els restauradors s’oposen al pla de Colau

El Gremi de Restauració, Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta dóna "per conclosa la negociació el decret d'alcaldia pensat per compensar la restricció del 50% que s'aplicarà a les terrasses, al menys, durant les fases 1 i 2 de el pla de desescalada" .

"Algunes de les principals esmenes que hem presentat no han estat acceptades. El text, per tant, no compta amb el nostre aval", remarquen. "Alertem que el decret d'alcaldia sobre l'ampliació de terrasses serà difícil d'aplicar en molts casos", adverteixen.

"És una llàstima que el principi d'acord, que havia estat molt ben rebut pel sector i per tota l'oposició, no acabi amb un document construït entre tots", lamenta Roger Pallarols, director del Gremi. "Tot i això, el consens es pot construir durant la tramitació de les llicències. El govern ens ha estès la mà en aquest sentit, el que valorem, i hem de treballar junts", afegeix.

"Els nous espais que guanyaran els restauradors seran prioritàriament en calçada (carrils de circulació i places d'estacionament). Com és obvi, la seva habilitació no serà immediata i les autoritzacions podrien trigar setmanes, sobretot si es té en compte que es produirà una punta de peticions", apunten.

"Per al govern aquesta preferència per la calçada era una línia vermella: hem cedit i l'hem acceptat, però en molts casos l'única forma d'ampliar serà en vorera i confiem es pugui donar una resposta positiva, ajustada a les particularitats de cada cas", puntualitza Pallarols.

"Per aquest motiu, demanem que durant la tramitació de les llicències no es perdi de vista la filosofia de l'acord: afavorir la reactivació d'un dels motors econòmics de la ciutat i facilitar el retrobament social respectant en tot moment les distàncies de seguretat. Les 3 entitats gestionarem les peticions d'ampliació a través d'una oficina d'atenció conjunta ", reclamen.

"Volem agrair públicament la implicació i el suport dels grups municipals de l'oposició i, en concret, de Junts per Catalunya, Ciutadans, Partit Popular i Barcelona pel Canvi; ens hem de marcar com a objectiu ampliar encara més el consens durant la tramitació de les llicències ", remarquen.

"Quant a el decret de bonificació de la taxa, aquest sí que ha estat consensuat. No es cobrarà pels dies d'estat d'alarma i durant el segon semestre s'aplicarà un descompte del 75%. A el mateix temps, només es pagarà per les taules que s'instal·lin de manera efectiva (en el cas de les terrasses ja autoritzades, per la meitat de les taules)", conclouen.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU CAL HUS POSEU LA MASCARETA PONTELA PONSELA POR SEGURIDAD NO PONERLA PONES EN PELIGRO A MOLTA GENT ., ADA COLAU CONTENTA HE YA NO TIENES LOS MOLESTOS TURISTAS QUE TANTO TE MOLESTABAN HE JA JA L, 20/05/2020 - 20:58

ADA COLAU Debe estar MUY MUY CONTENTA , Si a ella que le molestaba BARCELONA TUBIERA TANTOS TURISTAS . Problema resuelto YA NO TIENE TURISTAS COMO ELLA QUERIA Y LOS DE la CUP Ya no atacaran EL BUS TURISTICO Como acian LES TERRASSES abra que vijilarlas guarden la distancia y se pongan la mascarilla Cosa muchos casos no lo hasen

#1 Alcaldia Colau, Barcelona, 20/05/2020 - 17:04

Aquesta Alcaldia no escolta. Es van pulir de l'Eix. Dret la parada bus de l'H. Dos de Maig, vital per la gent impedida, van eliminar la linea 20 del bus a pesar de les moltes demandes del barri del Congrés, ara es dedica a escanyar els carrils cotxes dels carrers Eix.Dret, una de les sortides Ronda Guinardó convertida en via moribunda, un caos.

#1.1 E. Payetó, Barcelona, 21/05/2020 - 16:07

pero el PP ya sabemos lo que hacia y lo que cocía...pero Juan Carlos, Pablo Manuel, Pablo Echenique, la cajera portavoza, Carolina, Iñigo, Carmen, Jaume, Janet, también y sin dejar en el olvido a Ada.
A esperar toca, esperemos que cuando lo hundan todo haya más trabajo en la reconstrucción, la cosa irá mejor a partir de que toquemos fondo.