Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2009. 10:00h.

Els sobiranistes d'Arenys no se'n refien dels partits

Els organitzadors del referèndum es desmarquen de Decidim.cat

Els sobiranistes d'Arenys no se'n refien dels partits

Votacions del referèndum d'Arenys de Munt

Les entitats sobiranistes que van organitzar el referèndum d'Arenys de Munt volen que les futures consultes independentistes mantinguin l'essència d'Arenys de Munt (Maresme) i, per tant, sigui la societat civil qui les lideri. En aquesta línia, han desautoritzat el moviment Decidim.cat, que aquest dissabte va acordar que l'organització de les consultes aniria a càrrec d'una coordinadora nacional en la qual els polítics tindrien un pes significatiu.

La composició d'aquesta coordinadora, doncs, es tornarà a debatre. A les entitats sobiranistes tampoc els sembla bé la proposta de dates, que va fer Dedicim.cat, per realitzar les consultes. Des de la societat civil es proposa el 13 de desembre, en lloc del 12, i una data més, en lloc de dues, la primavera del 2010. A Decidim.cat hi han donat suport partits com CDC i ERC.

D'aquesta manera, l'estructura orgànica estarà basada en 4 eixos principals: coordinació política, coordinació tècnica, dates per realitzar les consultes i pàgina web per coordinar i organitzar les consultes en els diferents municipis".

La "Coordinadora Nacional de consultes per la independència" estarà integrada per representants dels càrrecs institucionals municipals i per representants de la societat civil organitzada.El portaveu de la Coordinadora Nacional de consultes per la independència serà en Carles Móra, Batlle d’Arenys de Munt.

La Comissió Tècnica Nacional, estructurada en responsables d’àrea, podria estar coordinada per Alfons López Tena, que de moment ha "declinat" el càrrec de coordinador general fins que s'arribi a un "acord unitari".

També hi seran el cap de comunicació: Vicent Partal; el cap de campanya, Miquel Martin; el coordinador de grups locals, Uriel Bertran; el cap de voluntaris i formació, Josep Manel Ximenis; el cap de seguretat, Josep Calduch; i el cap de logística Lluís Perez.

Igualment s’estableixen dues dates per fer les onades de consultes: e l 13 de desembre. La segona data es farà pública a partir del 14 de desembre i podrà realitzar-se entre els mesos d’abril i maig del 2010. S’estableix com a única pàgina web per organitzar i coordinar a totes les comissions municipals www.referendumindependencia.cat.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Hayek, Barcelona, 06/10/2009 - 18:54

Tant complicat és que em baixin els impostos, frenar la despesa funcionarial, construir millors hospitals i carreteres a Catalunya i limitar els diners que Catalunya dona a Espanya? Amb això jo ja en tinc més que suficient.

#16 Bea, girona, 06/10/2009 - 17:11

SOCIETAT CIVIL SOBIRANISTA INDEPENDENT DELS PARTITS POLÍTICS O PLATAFORMES PER PROJECCIÓ PERSONAL I PARTIDISTA
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/382858/index.php

#15 Antonio Peiró, Lleida, 06/10/2009 - 12:11

mira que bien, yo tampoc me fio de los Partidos, mejor dicho las agencias d colocacion d amigos, amiguetes, esposas, hijos, queridas, queridas y queridos. Ya vereis que cuando el estado aplique las leyes y ellos vean peligrar sus sueldos, se bajan dl tren

#14 Toni, Bcn, 06/10/2009 - 10:21

Popotkin de Vic: ja tens els papers en regla? I el permís de treball?

#13 Alba Toledo, Sant Boi de Llobregat, 06/10/2009 - 09:52

Aquest noi que surt a la foto és aquell d'Arenys de Munt? Com es deia. Ximenis o Jiménez? Encara no n'he tret l'aigua clara.