Publicitat
Política · 20 de Juny de 2015. 19:14h.

Els sobiranistes d’UDC truquen a la porta de Mas

Els crítics llegeixen un comunicat, però en aquesta ocasió no admeten preguntes

El sector sobiranista d’Unió Democràtica (UDC) ha llegit un comunicat després de la reunió del consell nacional en el que han expressat el “nostre suport al projecte polític que aquest matí ha presentat el president Mas amb l’objectiu de constituir una candidatura amb la màxima unitat possible per a les eleccions”.

La decisió d’UDC de presentar-se en solitari el 27-S ha estat aprovada per quasi un 69,2% mentre que els crítics han assolit un 28,6% -hi ha hagut una abstenció del 2,2%-, una xifra inferior a la que van assolir amb la consulta interna, quan van arribar al 46,51%. El sector crític es constituirà ara en Plataforma Hereus, perfil que ja han fet servir a Twitter.

El líder dels sobiranistes, Toni Castellà, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’han limitat a llegir un comunicat d’un foli i mig sense admetre preguntes fins a una roda de premsa el proper dijous. El text ha descrit els fets dels darrers dies i ha insistit que “avui és un dia històric i greu” perquè, en la seva opinió, Unió “abandona el bloc sobiranista”.

La roda de premsa, feta al hall de l’hotel on s'ha celebrat el consell nacional del partit perquè no han pogut fer servir la sala de premsa, ha acabat amb crits d’independència per part de la trentena de militants presents en aquell moment.

Una imatge dels sobiranistes d'Unió, amb una estelada
Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 El azote de los necios, Barcelona, España, 22/06/2015 - 11:29

Para eso sirve dejarle hacer una votación a los independentistas...... para nada, porque nunca van a respetar la voluntad de los que no quieren sus tesis.Son sectarios y fanáticos, por eso el referendum es una falacia.........

#22 El azote de los necios, Barcelona, España, 22/06/2015 - 11:27

Unió no ha cambiado , los que han cambiado son los críticos, traidores........ ser catalanista, no significa romper con España totalmente y con más de 600 años de historia. Hoy por hoy Cataluña es lo que es , gracias a los españoles que vinieron y del comercio con América que brindo España.

#21 Artur I, Barcelona, 22/06/2015 - 09:48

Renoi! Només opinen els filoejpañole?

#20 Carlos Gomez, Bcn, 21/06/2015 - 16:04

Ho tenim merescut.
Si aquesta gent es o es no es per culpa seva, ni de cap pais que ens robi res.

#19 Bromo, bcn, 21/06/2015 - 14:37

Ha quedado claro como respeta el secesionismo catalán los resultados de los referendos..