Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 22:54h.

Els socialistes neguen discriminació del castellà

Meritxell Batet diu que defensen “la realitat plurilingüe de l´Estat”

Els socialistes neguen discriminació del castellà

Imatge d'arxiu de Meritxell Batet

La diputada del PSC al Congrés i portaveu en la comissió d´administracions públiques, Meritxell Batet, ha defensat el suport dels socialistes a “la realitat plurilingüe de l´Estat”. La diputada s´ha felicitat pel fet que el Congrés hagi rebutjat aquest dimarts una proposició de llei de UPyD (Unión, Progreso y Democracia), que afirmava que la llengua castellana estava discriminada a Catalunya i a les altres comunitats autònomes on es parlen les llengües cooficials.

Batet ha dit sentir-se orgullosa de “viure en un país plural, amb diverses cultures i diverses llengües”, i per tant considera que “no té cap sentit una iniciativa com la que ha presentat avui el partit de Rosa Díez”, que l´únic que pretén és “posar damunt la taula un suposat conflicte lingüístic” que la ciutadania sap que no és real. Per als socialistes, ha afegit, “el coneixement, també el de les llengües, és major garantia de llibertat”.

La diputada del PSC també ha defensat al ple del Congrés una esmena del grup socialista per al reconeixement de les llengües oficials diferents al castellà. Batet ha recordat que des de l´inici de la democràcia, “les comunitats autònomes amb llengua pròpia han anat creant el seu propi model lingüístic”, però ha afegit que, tal com recull la Constitució, “les diverses llengües de l´Estat són patrimoni cultural de tots, de manera que han de ser objecte d´especial respecte i protecció” .

“Els que creiem de veritat en aquest patrimoni que molt pocs països poden exhibir no ens podem permetre el luxe de deixar de reiterar-ho”, ha continuat Batet, “i, per tant, traslladar aquesta sensibilitat arreu de l´Estat és una labor inel·ludible de les seves institucions”. Per aquest motiu, la diputada ha lamentat que Esquerra Republicana hagi rebutjat l´esmena socialista i ha criticat que la formació hagi tingut una actitud “poc constructiva. Només amb una actitud amable i apostant de debò per la convivència”, ha conclòs Batet, “avançarem cap als objectius comuns que ens importen a tots”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 hispanocatalan, terrassa, 22/03/2009 - 12:39

Aquí en Cataluña si tenemos ese problema lingüístico, y queremos, y exigimos al este gobierno dictatorial nacionalista, el derecho a decidir la escolarización de nuestros hijos !!!! ya !!!!.

#20 Juanc, Barcelona, 18/03/2009 - 21:27

No estaría mal que defendieran tambien la realidad plurilingüe de Cataluña y defendieran los derechos individuales y constitucionales de más de la mitad de los catalanes.

#19 Ferna, BarCelOna, 18/03/2009 - 16:51

Amics, que suerte tenemos con el xarnego de Lleida. Suerte que siempre tendremos al lider de la manada para conducirnos por la senda del bien, cabeza bien pensante. Sus palabras me llenan de gozo, no quepo en mi, humilde castellanoparlante. Eres un burro

#18 cat is nor spain, sils, 18/03/2009 - 16:38

amic xarnego quan els actalans deixem de ser els tontos de la penicula qui ens pagara el per

#17 Xarnego : En català o emigra!, Lleida, 18/03/2009 - 14:29

Quan xarnego indocumentat escribint amb 4-5 noms diferents per fer veure que són gent, quan són els 4 delinqüents de sempre.. A Catalunya només s'estudiarà en català, i a qui no li agradi que agafi la patera i s'en vagi a viure del per a andalusia