Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2008. 20:17h.

Els socis de CDC a la Val d'Aran incompleixen la Llei Electoral

No han presentat la comptabilitat electoral demanada per la Sindicatura

Els socis de CDC a la Val d'Aran incompleixen la Llei Electoral

El Síndic, Carlos Barrera, amb els cartells del candidat per Vielha de CDA, Pau Perdices, a l' acte d'inici de la campanya

El PSC ha denunciat que Convergència Democràtica Aranesa no ha presentat les seves despeses durant les eleccions al Consell General d´Aran, i el diputat Jordi Terrades considera que “de campanya electoral en van fer, i seria interessant saber d´on surten els recursos per fer-la”. L´informe presentat a la Comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament de Catalunya constata que Convergència Democràtica Aranesa, malgrat les gestions realitzades per la Sindicatura de Comptes no ha presentat la comptabilitat electoral, vulnerant les disposicions de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, i en conseqüència no té dret a percebre la subvenció per finançar la campanya electoral.

Del mateix informe és desprèn que les formacions polítiques que han aportat la comptabilitat electoral (UA-PM-PSC i Partit Renovador Arties-Garòs) i que han justificat les despeses documentalment no han superat el límit total de despeses electorals.

El diputat del PSC Jordi Terrades, portaveu socialista a la esmentada Comissió, ha afirmat que “el problema no és si Convergència Democràtica Aranesa rep o no subvenció per les seves despeses electorals; el problema és el no compliment, la vulneració de la Llei Electoral que pot implicar haver-se saltat, haver infringit la LOREG en quant als topalls màxims de despesa electoral. Entenem", ha afegit, "que aquesta és una raó de no haver presentat la comptabilitat electoral”.

Terrades creu que Convergència Democràtica Aranesa, “partit que ha governat la Val d´Aran, dóna un mal exemple. No tant sols s´ha de predicar, s´ha d´actuar amb transparència, justament per donar exemple”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ernest, Tarragona, 23/10/2008 - 09:14

Aneu a la pàgina de la sindicatura de comptes i mireu quants ajuntaments catalans estan al dia...inclosos els socialistes...menys xerrar