Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2019. 22:48h.

Els treballadors de TV3 van callar sobre Toni Albà

Ara demanen accions legals contra Albert Rivera

Els treballadors de TV3 van callar sobre Toni Albà

El consell professional de TV3 ha negat que a la cadena s'hagi dit "puta" Inés Arrimadas, i ha exigit a Albert Rivera que "rectifiqui l'afirmació" que va fer al programa El Hormiguero, en la que va afirmar que en la televisió pública s'havia titllat a Inés Arrimadas de "puta".

Tanmateix, el consell professional de la cadena no va fer cap comunicat posicionant-se sobre la polèmica piulada que va fer el col·laborador de TV3 Toni Albà, en la qual va insinuar que Arrimadas feia de prostituta. Tampoc van denunciar els insults del col·laborador Jair Domínguez, que va desitjar-li "una galleda de merda" a la líder de Ciutadans.

En un comunicat publicat aquest dilluns, el consell professional d'Informatius de TV3 ha exigit a Rivera que "rectifiqui l'afirmació" i a la direcció de la cadena que posi en marxa "els mecanismes legals de defensa de la integritat de la cadena".

"Una mentida que, repetida mil vegades, potser algú voldrà convertir en una falsa veritat. Recollida per les càmeres d'un programa de gran audiència, la mentida pot començar la metamorfosi cap a l'engany de debò: amagar el que passa i fer creure la gent que passa el contrari del que passa" lamenten en l'escrit.

"Bon viatge a Waterloo! Vigila no passis de llarg i vagis a petar a Amsterdam... allà, estaries com a casa i a més a més tindries tots els teus drets laborals respectats!" va escriure Albà al seu compte de twitter. La piulada va provocar una allau de crítiques cap a Albà, que li van recriminar el caràcter masclista, denigrant i gratuït de la piulada.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la CCMA, de la qual depèn TV3, sí que va emetre un comunicat en el qual condemnava "l'actitud insultant i de falta de respecte" d'Albà, però va dir que era "un actor contractat ocasionalment per empreses que treballen per a la CCMA" i que els seus comentaris a les xarxes "no representen TV3".

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va contradir TV3 respecte a la relació laboral que manté Toni Albà amb la televisió pública catalana. "Toni Albà no és un actor contractat ocasionalment", sinó que "forma part de l'equip del programa 'Polònia' que té un contracte estable amb TV3", va afirmar el SPC en un comunicat. També va assenyalar que tots els treballadors de la cadena pública, indistintament de la seva relació contractual, estan subjectes al llibre d'estil.

El Parlament va condemnar els insults dels col·laboradors de TV3, Toni Albà i Jair Domínguez, a diferents polítics unionistes amb els vots favorables de tots els grups de la cambra, a excepció de la CUP, que es va abstenir. "El Parlament condemna els insults xenòfobs i masclistes i/o homòfobs de col·laboradors dels mitjans de la CCMA com ara Toni Albà i Jair Domínguez contra polítics constitucionalistes com són Inés Arrimadas i Miquel Iceta, i declara que l'insult, la deshumanització i el menyspreu no poden ser mai camuflats com a sàtira".

El director de TV3 Vicent Sanchis va reaccionar a les paraules de Rivera manifestant que "està mentint contínuament". "Tothom sap que a TV3 no es va dir puta a Inés Arrimadas. Això no va ser així", va afirmar Sanchis, que ha afegit: "qui diu que els altres menteixen, ha de començar a mirar si no està mentint ell". "I està mentint contínuament", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Pepe, Alacant, 03/04/2019 - 13:20

Hace poco en TV3 dijeron "prisis pilitics", pero les entendió todo el mundo, Toni Albá no le dijo claramente puta a Inés Arrimadas, pero todo el mundo entendió, también claramente, que esa su intención,

#8 Santi F., BCN, 03/04/2019 - 12:48

Toda esta gente de TV3 se irá a la p... calle en unos meses.
Y ya está tardando.

#7 Joan Pau, Bigues i Riells, 03/04/2019 - 11:20

El cas del Sr. Albà és molt mes greu...atès a que els seu nebot és el Secretari General de l'Esport, posat a dit sense tenir cap tipus d'experiència al sector esportiu.

#6 Protágoras, bcn.España, 03/04/2019 - 10:37

Qué podemos esperar que digan los enchufados de TV3, el órgano de propaganda política del independentismo.

#5 Kropotkin, Vic, 03/04/2019 - 10:13

Quien trabaja en TV3 es porque no sirve para ninguna otra cosa en la vida... Jua, jua, jua,...

#5.1 ALEX, Terrassa, 03/04/2019 - 10:22

Más o menos como dicen en Pamplona, el que vale vale y el que no para la Volkswagen

#5.2 Pepe, andorra, 03/04/2019 - 11:18

resumiendo, es separatista quien no puede o no sabe ser otra cosa. Ademas, ser separata esta muy bien pagado con el dinero de todos los españoles. Sobre todo la tele separata.