Política · 17 de Juliol de 2017. 17:24h.

Els tres ‘gripaus’ de Marta Pascal

La coordinadora general del PDECAT ha hagut d’empassar-se els casos Gordó, Bonvehí i Baiget

L’autoritat de la coordinadora del PDECAT, Marta Pascal, ha quedat en evidència en tres episodis recents: el cessament de l’exconseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; la decisió de no portar a la fiscalia l’espionatge al número dos del partit, David Bonvehí; i la continuïtat de Germà Gordó com a diputat no adscrit al Parlament.

Tots tres esdeveniments han tingut una resolució contrària a la desitjada per Marta Pascal. D’aquesta manera, el president de la Generalitat va cessar Baiget hores després que la número u del PDECAT assegurés que “no tinc cap dubte que s’arribarà al referèndum amb Baiget al Govern”. “El conseller no ha tingut cap intenció de desmarcar-se del objectiu del Govern perquè té clar que el procés polític és vàlid i necessari”, va assegurar.

Pel que fa a la conversa que suposadament van enregistrar militants d’ERC al secretari d’organització del PDECAT, David Bonvehí, la coordinadora d’organització de la formació va qualificar el fet de “despropòsit” i es va mostrar partidària de portar el cas la fiscalia per esclarir l’origen de la gravació i posterior filtració. Finalment, però, la direcció del PDECAT -encapçalada per Pascal- va renunciar a acudir a la fisclaia perquè “quedant evident com queda de qui són les veus [que se senten a l'enregistrament], no té sentit portar-ho a la fiscalia”.

Respecte al cas Gordó, Pascal va demanar-li que fes “un pas al costat pensant en el projecte comú” després que el TSJC decidís obrir investigació contra l’exconseller de Justícia per la trama del 3%. “A vegades fer passos al costat serveix per avançar i demostra generositat”, va piular al seu compte de twitter. Gordó, en canvi, va desobeir a la número u del seu partit i va decidir continuar com a diputat no adscrit al Parlament.

Tres episodis que Marta Pascal ha afrontat “molt tranquil·la” perquè “no trobaran fissures on no n’hi ha; no trobaran mal rotllos on no existeixen, i no trobaran manca de responsabilitat on no hi ha manca de responsabilitat”. La dirigent del PEDECAT ha afirmat que la feina de la direcció executiva “demostra que nosaltres sabem a on volem anar” i “sabem el que volem fer”.

Marta Pascal

1 Comentaris

Publicitat
#1 D'això..., Barna-Sants, 19/07/2017 - 01:18

Els tres ‘gripaus’ de Marta Pascal. Els quatre, comptant-hi amb ella.