Política · 27 de Novembre de 2018. 21:25h.

Els valents de la Sindicatura

Van dimitir abans de rebre les notificacions del TC

Els valents de la Sindicatura

Membres de la Sindicatura Electoral (foto: TV3)

ERC ha anunciat una moció subsegüent per instar el Parlament a donar suport als cinc membres que van integrar la Sindicatura Electoral de Catalunya, i pels quals la fiscalia ha sol·licitat una pena de dos anys i nou mesos de presó per desobediència i usurpació de funcions.

La Sindicatura Electoral de Catalunya va estar integrada pels juristes Marc Marsal, Marta Alsina i Josep Pagès; i els politòlegs Jordi Matas i Tània Verge. A més, hi havia dos membres suplents: Jordi Costa, actual vicepresident del Parlament per JxCat; i Eva Labarta, advocada que va defensar l’exconseller Francesc Homs en el judici pel 9-N.

El Parlament va crear aquest organisme amb l’objectiu que actués com una Junta Electoral durant l’1-O, però els cinc membres i els dos suplents van dimitir després de conèixer pels mitjans de comunicació que el Tribunal Constitucional C els sancionava amb una multa de 12.000 euros diaris, abans fins i tot de rebre les notificacions del TC.

El Govern també va demanar dissoldre la Sindicatura per evitar que els integrants haguessin de pagar les sancions econòmiques. Una decisió que l’Executiu català va prendre el dia en què es va informar de les multes que imposava l’alt tribunal.

La portaveu d’ERC, Anna Caula, ha afirmat aquest dimarts que la petició de la fiscalia és “un salt qualitatiu en la repressió”, perquè “s’estén més enllà del lideratge polític amb la repressió ara al món acadèmic”. “Els membres de la Sindicatura Electoral només van complir amb tasques de control electoral, que són realitzades de forma rutinària i habitual per politòlegs i juristes”, ha assenyalat.

Caula ha afirmat que les actuacions d’aquest organisme “es van dur a terme amb la legislació vigent”. “El Codi Penal espanyol no conté cap disposició específica que prohibeixi l’organització d’un referèndum”, ha afirmat la portaveu dels republicans, qui ha assegurat que l’enjudiciament dels cinc integrants de la Sindicatura és “espuri, no legítim, no autèntic, fals”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Menjamela Grandi, Anapurna, 28/11/2018 - 15:17

Aupa gudaris! Que un par de añitos no es nada y no veáis lo que viste para explicárselo después a los nietos.

#9 Capit@n España, The broquil is over, 28/11/2018 - 11:51

Tadicions escatológiques catalanes: El Caganer, El Cagatió, La Sindicatura Electoral de Catalunya.....

#9.1 Capit@n España, The broquil is over, 28/11/2018 - 12:12

*Tradicions. volia dir.

#8 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, II*II El Dilluns tots al despatx., 28/11/2018 - 11:38

"una multa de 12.000 euros diaris"

Hosti tú, fot el camp que ens agafen la butxaca!!.
Amb els diners no s'hi juga, ni Catalunya, ni procés, ni la mare que el va parir, els calers pel davant.

#7 botifler1914, Sinitaca, 28/11/2018 - 11:01

la repressió ara al món acadèmic
Academicos o no, no los empapelan por dar clases, sino por cobrar a costa delinquir.

#6 Sebastià, Barcelona, 28/11/2018 - 09:00

Tots son uns falsos patriotes de fireta, els uns dimiteixen perque no els toquin la butxaca, els altres fugen amagats com rates l'endemà d'haver declarat "el no res", i les muses cridaneres i l'anticapitalista fugint corrents cap a Suissa en una nit de fosca, i ara aquests que es pensaven passar a la historia com a salvadors del dia de la vergonya