Publicitat
Política · 28 de Març de 2014. 20:53h.

Els votants del PP també poden votar a les primàries del PSC

Tan sols cal ser major de 16 anys, residir a Barcelona, pagar un euro i firmar una declaració amb els valors del partit

Els votants del PP també poden votar a les primàries del PSC

Una imatge dels candidats a les primàries del PSC de Barcelona

Aquest dissabte es celebra la primera volta de les eleccions primàries del PSC de Barcelona per escollir l’alcaldable del partit per a les eleccions municipals de l’any vinent. Unes primàries obertes a tots els residents de Barcelona majors de 16 anys – també els immigrants amb més 2 anys de residència a la ciutat – que hauran de pagar un euro i firmar un document compartint els valors i principis del PSC.

Cinc són els candidats que opten a ser el pròxim cap de llista dels socialistes catalans als comicis municipals del 2015: Jaume Collboni, Rocío Martínez-Sampere, Laia Bonet, Jordi Martí i Carmen Andrés.

Després de dues setmanes de campanya, arriba el torn de votar. Els militants i simpatitzants del PSC de Barcelona, i els ciutadans que compleixin els mínims requisits que es demanen, poden elegir el seu candidat preferit en aquesta primera volta. Hi haurà 30 punts de votació distribuïts per tota la ciutat i es podrà votar des de les 10.30 fins les 19 hores.

Tan sols si demà una candidatura obté un 40% amb 10 punts de distància sobre la segona, es proclamarà directament guanyadora. Si no passa això –que és el més probable- hi haurà una segona volta el 5 d’abril on les dues primeres candidatures competiran per guanyar el procés.

No hi ha un clar candidat favorit a endur-se la victòria en aquestes primàries que han agrupat a un bon grapat de dirigents crítics amb la direcció del PSC. No és el cas de Collboni, exportaveu del partit, considerat el més pròxim a les tesis oficials. A les antípodes en aquest sentit es troba Jordi Martí, l’actual portaveu dels socialistes a l’Ajuntament, el candidat més favorable al dret a decidir i que ha estat protagonista d’una campanya sobiranista a Twitter que feia una crida a votar-lo.

Laia Bonet i Rocío Martínez-Sampere també mantenen posicions crítiques amb la gestió de Pere Navarro i el seu posicionament sobre la consulta. De la seva banda, Carmen Andrés, que és regidora i presidenta del districte de Nous Barris, ha buscat la complicitat del ‘carrer’ i dels militants més d’esquerres.

L'únic precandidat que es va quedar a les portes de ser candidat i no va superar el tall dels avals és el militant del PSC, Manel Fernández. Després de caure de la cursa de les primàries va carregar durament contra la resta de candidats, i va presentar una denúncia contra el PSC per unes presumptes irregularitats en el procés. Una demanda que finalment ha retirat després d'assolir un acord amb el partit.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Ernesto, Vilassar, 29/03/2014 - 19:01

Y los de Ciudadanos, y los de Plataforma X Cataluña, y los de CUP, y los de Vox... y peor aún, los de ERC!!!
Ánimos al PSC, con estas primarias demuestran que la participación del pueblo en los partidos es posible. ¿Qué otro partido se atreve?

#6 Claüc, Sabadell, 29/03/2014 - 11:05

De totes formes, tampoc és greu perquè els candidats sí que son tots del PSC i sí que han de ser reconeguts i avalats per gent del PSC.
L'únic que poden fer és votar entre aquesta gent del PSC, que guanyi qui guanyi no afectarà ni negativament ni positivament al PSC.

#5 joan, manresa, 29/03/2014 - 10:12

tinu.) ep,a no ser que sigui una doble maniobra..,i que "un" dels canditats hagui molt habilment imposat sobre els altres,quant aquets han fet els passarells/llas...,Amb vots d'influencia del PP,i que serán molts,un canditat,---i no cal donar nom---la politica del Ayuntament será com l'espanyola.

#4 joan, manresa, 29/03/2014 - 10:08

El Casal,10,05 h.--Marededeusenyor...,volguen ser més progresistes que ningú,serán " alguns"devorats i eliminats per el seu sistema....,Srs...,menys --vulguer ser lo mai vist--,i ser més inteligents i realistas...,primaries sí,pro amb els vots dels afiliats ,no cal adultarar els resultat..,(cont

#3 miquelet, catalunya central, 29/03/2014 - 10:02

Ben fet Rius! Recorda'ls-hi! No fos cas que sortis el Jordi Martí!

#3.1 LN, Barcelona, 29/03/2014 - 15:10

Jajaja. Com diu "spanish", anda que el titular... Apart del PP també poden poden votar CiU, ERC, la CUP, Iniciativa...per aquesta regla de tres. Jo ja he votat, en un col.legi electoral on hi eren Pasqual Maragall, a qui sempre anyoraré. amb la seva dona, la Diana, admirable. Els estimo.